Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To "obstrukční peklo" není nic jiného, než nahánění hlasů důchodců pro příští volby. Opozice se řídí heslem "čím hůře, tím lépe (pro nás)" a je jí úplně jedno, jaké to bude mít do budoucna důsledky pro stát.:-/

17 2
možnosti
JK

J44a71n 38K18o72z66á65k

1. 3. 2023 21:46

Ale to dělala opozice vždycky, nejen za současná. Vždy jde o touhu vládnout.

0 0
možnosti
MH

Vidím, že se tu řeší, proč vláda nezasáhla dříve. Samozřejmě, že šlo o volby. To je celé. Nechtěli s tímto nepopulárním krokem vylézt dřív. Ale nemůžete psát, že jde o nějakých 20 miliard a stát to zvládne. Za prvé nemůže rozumný hospodář takto mluvit. A za druhé byste si všichni mohli uvědomit, že to není 20 miliard jenom příští rok, je to i další rok a další rok. Můžeme tady diskutovat, jestli je toto ta hospodářská škoda nebo není, ale rozhodně se nejedná o malou částku.

Když už se do těchto kroků vláda pustila, tak měla přijít se zákonem, který naváže výši důchodu na průměrnou mzdu. Což by bylo asi nejlogičtější. A bylo by pak po diskuzích.

7 0
možnosti

Vy jste naprosto nepoučitelný. Co myslíte, že ten Stanjura odpapouškoval od těch pop ekonomů. Jste schopen vstřebat význam Stanjurových slov, že jde o marginálii? Můžete se alespoň chvílo zamyslet nad významem věty od toho Stanjury? Ale holt zase chcete poučovat jako další zdejší kněžínkové. Co myslíte, zamyslíte se sám nad sebou? Ta rada je zase rada od naprosto neznalého. Že to netušíte? Nedivte se, alespoň si dříve, než sem cokoli začnete psát, zjistěte, co se vlastně v té sněmovně projednává. Víte lidé Vašeho ražení, diskutijící, aniž vědí o čem, těch je tady hafo - příznačně jsou souhrnně zváni jako uliční výbor. Naprosto acekvátně.

2 3
možnosti
VK

Důvod může být třeba to, že nedávno byly důchody mimořádně zvýšeny v rozporu se schválenými pravidly.

3 1
možnosti
Foto

Přesně tak, zvýšil je Babiš a právě před volbami, když nakupoval hlasy důchodců.

12 2
možnosti
AM

Když nějaký pracovník zaviní ve fabrice záměrně jakoukoliv škodu či ztrátu, tak to musí zaplatit. Tento problém zavinila spící a nic nedělající vláda, tak ať to také platí vláda a její poradci a přisluhovači.

4 8
možnosti

Vláda snad má nějaké peníze?:-P

4 0
možnosti
RK

Pane učiteli, což takhle nepřemýšlet jako vy od výplaty k výplatě, ale trošku do budoucna? Je vypočteno, že pokud se neušetří nyní těch 19 mld, tak při předpokládané inflaci tato případně ponechaná částka bude znamenat plus dalších 56 mld. v příštím roce. Já chápu, že socani vždycky kašlali na budoucnost a nepřemýšleli ani co bude zítra, ale zkuste někdy překročit své limity.;-)

17 3
možnosti
PN

Pane nadlimitní Kněžínku. Neříkal ekonomický mág, pan Stanjura, že chce příští rok ušetřit 70 miliard? Dvě třetiny z úspory mají být z výdajů. Takže spoření státu ponesou jen důchodci? Tak to je skvělé už nám zbývá jen mu na něčem doplatit jen 16 miliard..

4 2
možnosti
JP

“ například hráči nějakého mužstva ve fotbale brání těsné vedení či pro něj přijatelnou remízu častým poleháváním na trávník, pomalým střídáním” - proč do toho motáš 1. FC Slovácko? ;-D

3 0
možnosti
JN

Tak proti Slovácku (aspoň tedy v naší lize) málokdo někdy vede, takže jeho soupeři tím pádem tuto taktiku ani nemají možnost uplatňovat. ;-D

1 0
možnosti
JB

J96i70r34i 29B70o78r

1. 3. 2023 9:04

Pane Nožičko, podle vás to není legislativní nouze ,podle někoho jiného je. Vláda předloží návrh ,parlamentu ,ten to probere ,opozice dá svoje proti návrhy, potom se hlasuje a většina vyhrává. Když opozice nesouhlasí dá žalobu Ústavnímu soudu. Ten rozhodne a vláda musí případnou chybu napravit. Je to tak prosté. Nekonečné vystupování poslanců z nichž dobrá polovina neví o čem mluví a čtou nějaká papírky, nic neřeší. Kůži na trh nese vláda, ta má odpovědnost. Hodnotit ji budou voliči. Je dojemné jak všichni souhlasíte se snižováním dluhu ale nikoho se to nesmí dotknout. To prostě nejde. Pokud učíte matematiku, tak byste to mohl vědět.

23 1
možnosti
Foto

Ač penzista, tak krok vlády dovedu pochopit.

15 0
možnosti
PN

A napíšete Vy, spolu se všemi důchodci, kteří to chápou také, Jurečkovi, že vám stačí sedm kil, nebo třeba nic?

2 5
možnosti
MB

Je to prosté - 1)Proč Hnutí ANO nepředloží svou Důchodovou reformu? 2) Proč ihned nepodá stížnost k ÚS? 3) Jak 2 spacáky Schillerové a 7 hod žvanění Tomia naplní Veřejné rozpočty ?... :-)

ˇUS?

14 3
možnosti
LH

1. Myslíte že by se s ANO někdo bavil? pokud se nepletu tak vládě ANO nabídlo jednání o úpravě valorizací - jak to s nabídkou dopadlo?Rv

3 1
možnosti
IS

Až na českou kotlinku nastoupí věřitelé a MMF, bude úplně jedno, kdo hrál či nehrál fér. Ať žije a vzkvétá sociální stát "blahobytu" na cestě ke státnímu bankrotu.

2 1
možnosti
  • Počet článků 1597
  • Celková karma 39,61
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik