Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Páya

17. 6. 2008 2:37
Tak tedy prispevek od neustupneho zastance individualismu

V prvni rade, individualista nerovna se batuzkar. Vse zavisi na tom proc cestujete, kolik na to mate casu a kolik na to mate penez. Takze z duvodu uvedenych v blogu se da souhlasit jen s prvnim a tretim. Vse ostatni se da zaridit (a lepe) i bez cestovky, od vyberu letecke spolecnosti po najmuti mistniho pruvodce. Respektuji lidi, kteri jezdi z CK, ale ja osobne si radeji cestu naplanuji sam.

0 0
možnosti

L.O.N.

17. 6. 2008 8:17
Re: Tak tedy prispevek od neustupneho zastance individualismu

Jo, já vím, že to nemusí být batůžkář. Ale já nemám nic ani proti batůžkářům. Ale hlavně se mně líbí ta poslední věta, to bych podtrhl: respektuji ostatní a jezdím, jak to vyhovuje mně. To je skvělá filozofie. (Btw. prozatím jsem to zamlčel, ale jsou místa, kde jsem taky byl individuálně a jsou místa, kam se individuálně chystám. Ale Páyo, neříkejte to nikomu, článek by ztratil pointu ;-))

0 0
možnosti

Zuzana Hejná

12. 6. 2008 14:03
cestuju individuálně,

protože řada vašich důvodů u mě neplatí. Přesto s vámi souhlasím a hlavně -jeee, není to pěkný, užít si dovolenou  PO SVÉM ????

0 0
možnosti

L.O.N.

12. 6. 2008 14:07
Re: cestuju individuálně,

Přesně, mluvíte mi s duše. ;-D

0 0
možnosti

xluke

12. 6. 2008 13:41
To zalezi od typu cestovani

Pobytovy zajezd u more s obcasnymi vylety po okoli v bezne turisticke destinaci (chorvatsko, egypt, kanary, dominikanska...) asi nema smysl resit individualne. Pokud ale chci zemi opravdu poznat a obzvlast je li to indocina nebo jizni amerika, jak jsem to absolvoval ja, tak jedine individualne. Potkavali jsme se tam s turisty CK a muzu vas ujistit, ze jako by tam ani nebyli. Ale treba na maledivach jsem byl s CK. Takze tak.

0 0
možnosti

L.O.N.

12. 6. 2008 13:58
Re: To zalezi od typu cestovani

Měl jste (jsi) na to 3 týdny a s sebou děti? Já vím, že za tři týdny nechytnu plně atmosféru. Ale jak to mám udělat, když chci vidět třeba v Peru Machu Picchu, Cusco, Titicaca, Nascu, Arequipu, Paracas, Ballestázy, kaňon Colca a mám jen zaměstnaneckou dovolenou? Mám na to rezignovat? Ale jinak můžu samozřejmě jen závidět. Nicméně v dobrém :-).

0 0
možnosti

Honza HK

12. 6. 2008 13:21
Je to fakt individuální.

My jezdíme pravidelně na "vlastní pěst". Vybereme si lokalitu, která nás zajímá a přes internet si zamluvíme ubytování. Minulé léto jsme takto bydleli v provensálském La Garde Freinet (asi 12 km severně v kopcích nad Saint Tropez) a bylo to úžo ! Dvoupatrový kamenný dům s terasou (160 m2) pár metrů od náměstí. Bydlíte mezi místními, už druhý den se s nimi ráno cestou do pekárny zdravíte.... Prostě poznáte kraj z úplně jiné perspektivy. Před pěti lety jsme byli v Provence se stany a sprintovali po všech pamětihodnostech a nebylo to ono. Jo, jezdíme autem s dvěma skoro dospělými kluky.

0 0
možnosti

L.O.N.

12. 6. 2008 13:25
Re: Je to fakt individuální.

Po Evropě. To jde. Horší je to se zámořím a hlavně s exotikou, kde si netroufnete řídit auto. Ale jinak souhlasím.

0 0
možnosti

lempl007

12. 6. 2008 13:01
Z takových týpků si nic nedělejte.

Jsou holt lidé, kteří musí stále dokazovat, že ho mají většího i za cenu nošení druhých ponožek srolovaných v trenýrkách.

Jinak oba způsoby jsou fajn a určené pro jiné typy lidí.Naštěstí nejsme všichni stejní.A v diskuzi už je rozdílů napsaných dost.R^

0 0
možnosti

L.O.N.

12. 6. 2008 13:02
Re: Z takových týpků si nic nedělejte.

R^

0 0
možnosti

vanivani

12. 6. 2008 12:41
dovča s ck

Ahoj, díky moc za článek. Jezdím na dovolenou pouze s ck a nevidím v tom potíž. Když jsem včera na idnes četla článek o tom, jak jsou lidi blbí, že cestují s ck, tak mi bylo špatně. Autor si asi neumí vyhledat potřebné info. Lítám 2x za rok na Mallorku a na "vlastní triko" jí levněji než s ck neudělám.:-(

0 0
možnosti

L.O.N.

12. 6. 2008 12:45
Re: dovča s ck

To je jasné, CK má množstevní slevy na letenky i ubytování. Při stejné kvalitě to obvykle vyjde levněji. Těžko srovnávat cenu za levné aerolinky s plnohodnotnými (i chartry jsou docela dobré) a levný hostel s hotelem ****.

0 0
možnosti

anžto

12. 6. 2008 12:24
nejlepší

varianta je bydlet u někoho místního - ten ví vše a má i sprchu - a nechá vás tam zadarmo - existují takové "organizace" taky jsem toho členem kde si na netu najdete v místě kde chcete jet někoho, pošlete mail a on odpoví jo budu tam, nebudu tam, mám teď pro vás místo, nemám... a tak stejně se zase ozývají lidi vám, když chtějí navštívit vaše bydliště - samozřejmě s rodinou to asi nejde...ale pro svobodné lidi ideální věc:-)  

0 0
možnosti

karhukoira

12. 6. 2008 12:20
Ještě jeden důvod

Když už jste zmínil Itálii a Chorvatsko, pak je ještě jeden důvod, proč jet s CK. V těchto zemích se nesmí přespávat jen tak pod širákem (a to dokonce i bez stanu jen tak ve spacáku). Pokud si místo za stan anebo pokoj v hotelu, zaplatíte na místě, je to podstatně dražší  než úhrada v tuzemsku u smluvní CK.

0 0
možnosti

honza_votava

12. 6. 2008 12:16
to CK or not CK

Pro a proti mají jistě oba způsoby. Nicméně není nutné to vidět takto jednostraně - dovolená ve vlastní režii nemusí vždy znamenat hostel nebo stan. Dokonce nemusí být vůbec levnější. Osobně mám raději, když si můžu určovat program sám, třeba podle momentálního rozpoložení nebo počasí. Ale to je zase moje volba, kterou nikomu nevnucuju. Zázemí CK pro cestu s dětmi vidím jako velké plus. A že je někdo omezený a neumí se vžit do situace někoho jiného? Je to můj problém nebo jeho? :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 359
  • Celková karma 13,52
  • Průměrná čtenost 3233x
Cestovatel. Zapisovatel zážitků. Gurmán.

www.libornovotny.cz

www.libornovotny.cz/Vikend

Na blogu iDnes od roku 2007.

Koncem roku 2011 jsem zjistil, že jsem v pořadí podle výše karmy na druhém místě mezi p. Paroubkem a p. Okamurou, což mne vedlo k rozhodnutí věnovat se nadále jen rubrice Cestování.

Můj kanál

Around the world with Libor Novotný 

na YouTube má cca 15.000 odběratelů.