Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

izeizei

28. 3. 2009 11:15
Nevím jak jste mohl být tak hloupý a tomu svému "kamarádovi"

vůbec ty peníze půjčit!!! Moje zásada je nikdy nepůjčovat!!! Pak mám klid a žádné nervy a rozčilování se. ;-DR^

Jinak dobrý článek a udělená karma i ode mě!;-D

0 0
možnosti

L.O.N.

28. 3. 2009 11:19
Re: Nevím jak jste mohl být tak hloupý a tomu svému "kamarád

Ono to ani tak nebylo půjčení, spíš nedomluvené použití společných peněz pro osobní potřebu. Byly to dřevní doby podnikání (podnikání už mě přešlo, není nad to, být dobře zaměstnán). Nechci to rozebírat, dobře to dopadlo.

0 0
možnosti

suzvan

28. 3. 2009 10:53
právě nesplácení hypoték nastartovalo ekonomickou krizi

Len male doplnenie: krizu spustili same banky. Pretoze poskytovali hypotecne uvery klientom, u ktorych si dostatocne neoverili "bonitu". To je vysledok Bushovej vlady. Za kazdu cenu chcel dokazat "rast" US ekonomiky. Neboli dostatocne nastavene pravidla pre poskytovanie hypotek. To, ze si ludia nedokazu spocitat, ci na nieco maju, alebo nie, je uz vedlajsia zalezitost. Neustaly medialny "tlak" mnohych zblne natolko, ze im pride "normalne" zit nad svoje moznosti. Ked im dojde, ze na to v skutocnosti nemaju, je neskoro. Inak so skutocnostou - dlhy sa maju platit - suhlasim. Ale z mojich skusenosti tu stale plati - co je zadarmo to sa pocita.

0 0
možnosti

L.O.N.

28. 3. 2009 11:01
Re: právě nesplácení hypoték nastartovalo ekonomickou krizi

Přesně tak jsem to tou citovanou větou myslel. Ale nehodilo se mně to do článku tak rozvádět. Podstata je stejná - klienti bank si nadělali dluhy, které nemohli (nebo dokonce ani nechtěli) splácet.

0 0
možnosti

marxengelskocek

28. 3. 2009 10:10
O tom, co je normální, bychom se mohli bavit...

Kde jste na to přišel, že je normální platit dluhy? Proč by to mělo být normální? To je nějaká nová definice desatera? Normální je pouze dodržovat zákony a tak také normální je pouze to, co rozhodne soud. Když se někdo umí mazaně pohybovat mezi zákony a využívat jejich nedostatky, tak proč ne, já mu fandím. Na světě odjakživa vítězili a přežívali silnější,ti slabí byli vždycky akorát jen k smíchu a svůj život prožili v prachu a bídě. Tak tady hlavně nesmyslně nemoralizujte nějakými vašimi pošahanými mravními zásadami.  

0 0
možnosti

L.O.N.

28. 3. 2009 10:34
Re: O tom, co je normální, bychom se mohli bavit...

Pane, že Vy máte dluhy?

Ono je rozdíl mezi zákony formálními a morálními. To, co projde přes zákony paragrafované, ještě nemusí být správné. Dodržovat zákony formální je podmínka nutná, nikoliv postačující.

0 0
možnosti

studánka

28. 3. 2009 8:32
Tak, tak

Normální je v celém světě dluhy platit. Ne tak v ČR, kde skoro každý dluží každému a ryby smrdí v této věci od hlavy. Všechny firmy si navzájem dluží peníze po lhůtě splatnosti a tady chybí zákon. Zákon o vězení pro dlužníky, který z minulosti známe. Dluží-li kdokoliv jakoukoliv částku bude potrestán vězením a to do doby, kdy svůj dluh splatí. Jsem ochoten garantovat, že by 95% všech dluhů do 14 dnů zmizelo. Ony totiž dlužící subjekty ne že nemají peníze. Ony pouze nechtějí platit. V tom jim jdou zářným příkladem dokonce vysocí představitelé státu a tam je zakopaný pes.

0 0
možnosti

Jostik

27. 3. 2009 23:06
ale bohužel vše nefunguje tak ideálně

Dobrý den, a co byste mi poradil v případě že se upomínky na dluh někde ztratí? Stalo se nám že jsme dostali pokutu a naštěstí se k nám dostala poslední upomínka před exekucí, jinak se jednalo o přibližně 500 Kč což zas tak veliké peníze pro nás nejsou. Náš známý tolik štěstí neměl a bez jeho vědomí mu exekutor strhnul peníze a on přišel kvůli tisícovce o 20 tisíc. Mohl se soudit, ale to znamená nervy a další peníze. A úřady vůbec nezajímá že to pošta nedoručila...

0 0
možnosti

studánka

28. 3. 2009 8:34
Re: ale bohužel vše nefunguje tak ideálně

Ideální a správné by ovšem bylo, kdyby ten Váš známý svůj dluh zaplatil ve lhůtě splatnosti. Pak by Vámi popisovaná situace vůbec nenastala. Neomlouvejte neomluvitelné.

0 0
možnosti

Sid2007

27. 3. 2009 22:13
Autor je zaostalý: Problém je NADPRODUKCE

Vyspělá tržní ekonomika Západu a časem i u nás musí řešit ODBYT všeho. Od nadprodukce potravin, cajků až po nadprodukci bytové výstavby, sluřel zdravotnictví, atd. atd. Řeší se to všelijak, pod ROUŠKOU "práv" chudšách bohatí bankeři (viz hypotéční fissko v USA), developeři. lékaři, producenti toho a onoho, s pomocí legislativců (které si platí) okrádají většinu /střední třídy) aby menšina, bohatí mohli mít EXTRA zisky. Jako vedlejší produkt si tím pomohou nejchudší. Nejbohatší si tak také platí POJISTKU na sociální smír, nechtějí bouře a revoluci. takže střední třídy PLATŤE bohatým extra zisky z odbytu a drření smíru.

0 0
možnosti

Sid2007

27. 3. 2009 21:58
autore: KRTIZUJETE takto (víceM) TUNELÁŘE, švinldíře z Wall

Streetu, nebo ty co kradou na daních, utíkajíé do daňových rájů, předražují miliardové státní zakázky, okrádají svět tím, že si jako o závod tisknou DOLARY, "rezervní" měnu světa? .... Pokud mi dáte odkazy na ty vaše články kde tyto Ř´DOVĚ mnohem větší škodění věcem společných alespoň tak tvrdě a pravicově kritizujete, pak máte právo - ale méně tvrdě, viz nejen Ježíš a bible - kritizovat sociálně slabé nebo menšiny, jejichž předci byli Hitlerem jako nežádoucí vyhlazováni.  Děkuji.

0 0
možnosti

OrpheusF1

28. 3. 2009 9:15
Re: autore: KRTIZUJETE takto (víceM) TUNELÁŘE, švinldíře z Wall

teda vážený pane, vy to asi v té hlavě nemáte moc srovnané, že? Předpokládám, že máte řadu nezaplacených dluhů a omlouváte se sám tobě tím, že Kožený ukrad miliardy, tak já můžu klidně dlužit pár desítek tisíc a nemusím je platit.

Tímhle stylem se to nikdy nevyřeší, víme? Dluhy musí platit všichni, nebo je nemají dělat. je to jedno, jestli je to dluh 100Kč, nebo 100M Kč. pořád je to dluh, který je nutné zaplatit.

0 0
možnosti

A.AsalBerija

27. 3. 2009 21:40
Normalni je dluhy platit

s vasim prispevkem sohlasim v plnem rozsahu. mate ve vsem, co ve zminenem prispevku pisete, uplnou pravdu. Mam take co delat s dluzniky, kteri me vykradli a prestoze je soud odsoudil k trestu odneti svobody a mne uhradit zpusobenou skodu, nedali mi dosud ani korunu. Pisemne vyzvy k zaplaceni s odvolanim na rozsudek neberou, doporucene dopisy se vraci jako nedorucitelne.Soud ta skutecnost, ze jeho rozsudek v te casti, tykajici se uhrady skody, ignoruji, vubec nezajima. Kdybych hypoteticky najal soukromou firmu vymahacu dluhu z ukrajiny, byl bych oznacen za lumpa ja, nikoliv ti ,co mi vykradli byt. A k te instituci "clovek v tisni" jen tolik, ze nikdo z jejich pracovniku si tisen neumi ani predstavit, jake maji kralovske platy za svoji "bohulibou "cinnost verbalniho charakteru ve prospech "utlacovanych kriminalnich zivlu" a nevinnych dluzniku...

0 0
možnosti

_Aleister_

27. 3. 2009 21:47
Re: Normalni je dluhy platit

tak koho je ti líto, jich nebo sebe a své rodiny? najmi ty UKáčka a ukaž jim výkon římského práva v 21. st. ...

0 0
možnosti

jozka skocdopole

27. 3. 2009 21:33
Naprosty souhlas s autorem.

Jenom bych upresnil ze ne jenom  "dluhy je normalni platit" ale dluhy je POVINNOST platit. Nemam zadne dlluhy, ale mel jsem pred lety hypoteku a dluh na (stare) auto. Pri jakemkoliv rozpoctu jsem bral v uvahu za prve dluhy a za druhe jine (povinne) ucty. Potom teprve jsem uvazoval co si mohu dovolit koupit pro sebe extra a vsechno se tocilo kolem techto "povinnych" plateb. Co me nutilo zplatit dluhy mnohem drive nez jsem musel (s velkym odrikanim), byl UROK ktery jsem platil nekomu jinemu (bance). Ted mi ten urok zustava v kapci.

0 0
možnosti

r415

27. 3. 2009 20:43
ani jsem to nečetl

jen jsem kouknul na fotku v profilu a na Váš veb a hodil jsem :-©

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

L.O.N.

27. 3. 2009 20:45
Re: ani jsem to nečetl

Děkuji, že jste nečetl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 359
  • Celková karma 13,52
  • Průměrná čtenost 3233x
Cestovatel. Zapisovatel zážitků. Gurmán.

www.libornovotny.cz

www.libornovotny.cz/Vikend

Na blogu iDnes od roku 2007.

Koncem roku 2011 jsem zjistil, že jsem v pořadí podle výše karmy na druhém místě mezi p. Paroubkem a p. Okamurou, což mne vedlo k rozhodnutí věnovat se nadále jen rubrice Cestování.

Můj kanál

Around the world with Libor Novotný 

na YouTube má cca 15.000 odběratelů.