Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

AncientMariner

22. 5. 2009 20:54
Vážený autore

Vy jste pro mě čecháček, i když bych se s Vámi rád spřátelil...

P.S. Konečně se alespoň jednou Čecháček cítil jako "rasa nadřazená", že?:-/

0 0
možnosti
A

AncientMariner

22. 5. 2009 20:56
Re: Vážený autore

Vy jste se nakonec s těma "rusákama" spřátelil, ale pořád Vás hlodá ten pomýlený pocit nadřazenosti, že? Nula s nulou pojde...

0 0
možnosti
JP

bjelka

22. 5. 2009 20:45
Hezké - vzpomínky ožily :-)

Zdravím, díky za pěknou připomínku dob minulých. V roce 1985 jsem byla s dalšími devíti spolustudentkami vybrána na třítýdenní studijní pobyt do Moskvy.  Bylo to nezmírně poučné - ve všem mohu potvrdit Váš článeček. Snad ještě doplním - ujala jsem se dobrovolně nákupů potravin. Chleba jsem sehnala vždy, horší to bylo s čímkoli k jeho namazání. Máslo bylo téměř neznámým pojmem, takže jsem v nouzi nejvyšší zvolila jakýsi margarín ( zřejmě válečný - dle chuti soudíc ). A pak jednou přišlo překvapení - v obchodě měli jakýsi kvádr bělavé hmoty, z něhož se ukarajovalo. Fakt to bylo máslo a dodnes si pamatuji, jak jsem zuřivě odhadovala i počítala, kolik tak zaplatit předem u kasy. Došla jsem k 70 kopějkám a vcelku to stačilo :-).  Hůř dopadla kolegyně - taky natrefila na máslo, jenže prodavačka bohužel pravila, že "bumagi nět"  a když kolegyně vztekle namítla, že máslo neponese holou rukou,

0 0
možnosti
JP

bjelka

22. 5. 2009 20:51
Dokončení

prodavačka utrhla proužek novin a umožnila nespokojené a vyjevené Češce

donést vytoužené máslo ve dvou prstech v novinovém papíru. ::-D .Upřímně řečeno - poté, co jsem viděla moskevské obchody, stále mi vrtalo hlavou, jakto, že místní obyvatelé jsou vůbec v něčem oblečeni, obuti apod. :-/ Po návratu z Moskvy jsme ani jedna při zkoušce z MDH nehodlaly potvrdit to, co nám přednášející po celé dva semestry tloukla do hlav - totiž, že u nás rozvitý socialismus teprve budujeme, kdežto v SSSR této etapy už dávno dosáhli :-D.

0 0
možnosti
G

Gloom

22. 5. 2009 16:26
některé věci se nezměnily :)

Dobrý článek, úplně mi připomněl tři mé výlety na východ. První byl v roce 1989 do Ždanova (u Azovského moře). V rámci československo - sovětského přátelství jsem se tam jel podívat za drugom, se kterým jsem si dopisoval. Byl to parádní zážitek (bylo mi 14 a všechno jsem viděl růžovými brýlemi).

O pár let později jsem byl nějaký čas na Ukrajině - vodka úplně ke všemu :) no a pak ještě jeden výlet na Altaj... Kazachstán - 700km stepi bez jediného otočení volantem :)

a tady něco od mých kolegů

http://www.mars2006.wz.cz

http://www.kazachstan2005.wz.cz

0 0
možnosti
W

Waspish

22. 5. 2009 16:16
Super, pište dál

;-DR^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 359
  • Celková karma 13,67
  • Průměrná čtenost 3233x
Cestovatel. Zapisovatel zážitků. Gurmán.

www.libornovotny.cz

www.libornovotny.cz/Vikend

Na blogu iDnes od roku 2007.

Koncem roku 2011 jsem zjistil, že jsem v pořadí podle výše karmy na druhém místě mezi p. Paroubkem a p. Okamurou, což mne vedlo k rozhodnutí věnovat se nadále jen rubrice Cestování.

Můj kanál

Around the world with Libor Novotný 

na YouTube má cca 15.000 odběratelů.