Krásné El Clásico

V odvetě čtvrtfinále Španělského poháru včera domácí Barcelona remizovala s Realem Mardid 2:2 a vzhledem k prvnímu zápasu postupuje do semifinále. Včera byl k vidění krásný zápas, s mnoha pěknými, i méně pěknými momenty.

Real si El Clásico prohrál tím, že v prvním poločase neproměnil Higuain své tutovky a naopak Barca vstřelila dva góly. První po krásné akci a následné přihrávce Messiho, druhý vstřelil přesnou ranou do rohu branky Dani Alves. Real se ve druhém poločase vrhl do útoku a ještě více přitvrdil. To se vyplatilo a nakonec druhý poločas vyhrál 2:0.

Zápas však hodně ovlivnili rozhodčí. Jen v prvním poločase Barceloně odmávali a odpískali ofsajdy, které nebyly. Dál pak měl dostat na konci prvního poločasu druhou kartu Lassana Diarra, když k zemi srazil pronikajícího Messiho. Naopak neměl červenou kartu obdržet Sergio Ramos. Hrál sice tradičně hodně tvrdě, červenou kartu však dostat neměl. Na jedné straně rozhodčí neuznal gól, kterému sice předcházel faul na Alvese, takových zákroků je v dnešním fotbale bohužel mnoho. Na straně druhé měla Barcelona zahrávat pokutový kop, když Alexise fauloval Pepe. Ten se znovu ukázal, když dokázal hned tři hráče Barcelony trefit loktem a ani v jednom případě za tyto zákroky neviděl žlutou kartu. Žlutá karta pro Granera je sporná. Šel do zákroku oběma nohama napřed a to se trestá i v Anglii, naopak Piqueho netrefil a ten se vůbec neměl poroučet k zemi a simulovat. Fauly mluví jasně. 29:16, žluté karty 8(+červená):2. Bílý balet prostě v zápasech proti Barceloně neumí být Bílým baletem. Nedrží balon, kombinace nejsou přesné a fotbalové akce nejsou příliš pohledné. Včera však Barcelonu přehrál, i když držení míče 59:41 tomu neodpovídá. Real byl blízko výhře nad Barcelonou, teď mě jen mrzí, že se nedokážou zdržet připomínek a urážek rozhodčího. Když už i Casillas křičel na hlavního arbitra "Teixeiro, teď můžeš jít slavit s Barcelonou," tak je něco špatně. I když jsem fanoušek Barcelony, tak mě mrzí, co provedl Mourinho s Realem Madrid.

Každopádně včerejší remiza je podle mě spravedlivá, ani jeden tým si výhru nezasloužil.

Autor: Mira Novotný | čtvrtek 26.1.2012 11:55 | karma článku: 8,61 | přečteno: 936x