Stávkující - teroristi

Stávkující asi zapomněli, že žijeme v zemi, kde si demokratickým způsobem volíme vládu. Tedy demokratickým způsobem si volíme, zda reformy chceme nebo nechceme. ODS i TOP09 daly před volbami jasně najevo, jaké reformy chtějí dělat, VV k tomu svými výroky jasně poukázali, že do koalice s ČSSD nebo KSČM nepůjdou. Každý, kdo volil jednu z těchto tří stran (ODS, TOP09, VV) dal svým hlasem jasně najevo, že si reformy přeje.

 

Jakým právem tato skupina lidí, navíc ještě závislá na státu, protože se většinou jedná o lidi, jejichž platy jdou z dotací na dopravu, jakým právem se tito lidé snaží blokovat reformy řádně zvolené vlády? Která navíc ještě PLNÍ předvolební program, nebo se o to aspoň snaží! Což je v naší zemi celkem neslýchané, něco takového jsme totiž už hodně dlouho nezažili.

Jaký je rozdíl mezi nimi a mezi teroristickou skupinou, která bude hrozit, že jestli vláda nepřistoupí na jejich podmínky, tak oni, teroristi, na protest způsobí hospodářskou škodu? V podstatě jeden jediný rozdíl tu je. S teroristy se většinou dá o jejich požadavcích vyjednávat.

Tato česká skupina dopravních teroristů si prostě usmyslela, lépe řečeno jim někdo usmyslel, že když mají v rukou dopravu, že mohou vládnout a škodit všem nám ostatním. Nejen, že tito stávkující neplní svoje pracovní povinnosti, ale především se pokoušejí způsobit všem ostatním co největší škodu. Je to jejich deklarovaným cílem, tedy úmysl trestného činu je prokázaný. Bylo by vcelku férové, kdyby jim vzniklou hospodářskou škodu někdo naúčtoval. Z každé firmy, kde by stála práce, by jim přišel účet, by si příště další teroristický útok rozmysleli. Nicméně šéfové dopravních podniků, už kvůli nelegálnosti stávky, zvažují v krajním případě i podání k soudu.

Stávka by byla legitimní, pokud jsou porušována základní lidská práva, stávka je legitimní, pokud je proti nelegitimní vládě, stávka je legitimní, pokud jsou porušovány pracovní podmínky v podniku, kde lidé stávkují. Ale tohle není ani jeden z těchto případů. V této situaci jsou stávkující „pátou kolonou“ pracující v žoldu levice patrně za slib většího přerozdělení. Když levice ve volbách prohrála rozumem, pokouší se po volbách vyhrát silou a to rozhodně není v pořádku, takové metody patří do třetího světa, kde vládnou nikým nevolení diktátoři.

Tedy pokud se jim něco nelíbí, mohou jít příště k volbám a pokud chtějí něco změnit, mají přijít s lepší alternativní variantou.

Autor: Petr Novotňák | sobota 11.6.2011 10:32 | karma článku: 23,79 | přečteno: 1076x
  • Další články autora

Petr Novotňák

Proč NE nulové DPH na energie?

24.10.2021 v 23:03 | Karma: 9,20

Petr Novotňák

Teorie všeho? Proč ne!

20.10.2021 v 1:14 | Karma: 12,38

Petr Novotňák

Panamské papíry někoho nas.r.ó

7.10.2021 v 21:49 | Karma: 11,25