Složte se na podnik ETA

Paní odborářko, předsedkyně Šírová, dejte dohromady zaměstnance, které zastupujete a kupte krachující podnik ETA. Složte se na něj, krachující podnik nebude zas tak drahý a když Vám nebude stačit, vemte si na zbytek třeba i úvěr, nebo najděte sponzory a kupte to.

 

Že je vytunelovaná? Tak přece stroje tam zůstaly a jestli tam nejsou rezervy, o kterých mluvíte, o to co se vytunelovalo přece bude levnější ji koupit.

 

Dokažte těm kapitalistům, co chtějí „váš“ podnik zrušit pro neschopnost konkurovat, že to jako správní svazáci společně dokážete lépe. Nechtějte nám tvrdit, že vy socialisté, potřebujete kapitalistu, aby vedl „váš“ podnik.

 

Tím, že se s manažery budete soudit, nikomu nepomůžete, tím svým lidem, které zastupujete, práci zpět nezískáte. Věnujte tedy svoji energii, úsilí a čas, a že jí jistě máte hodně, do záchrany podniku a ne do další likvidace toho, co z něj zbylo.

 

Dokažte všem, že ETA zkrachovala pro neschopnost managementu a ne kvůli odborům, za které se chlubíte, že jste si zase někde vydobyly vyšší mzdy. Není přece lepší cesty, jak to dokázat, než to dokázat. Přece nechcete, abychom si mysleli, že vy odboráři dokážete podniky jen ničit, zatím to klidně může vypadat tak, když v každé velké firmě z minulého režimu, která zkrachovala, byly odbory. Že jste takové reziduum rakoviny, která užírá, užírá, až organizmus nakonec zničí.

 

Ne, tak to přece není, dokážete to jedině tím, že se seberete, firmu koupíte a povedete tak, aby byla konkurenceschopná.

 

Co vy na to? Dokážete to, nebo jste a vždy budete závislí na dobrodiní těch zlých kapitalistů?

 

Budete hledat výmluvy proč to nejde, nebo se na to hned vrhnete a budete hledat způsoby jak to udělat?

Autor: Petr Novotňák | neděle 5.2.2012 9:03 | karma článku: 28,42 | přečteno: 1298x
  • Další články autora

Petr Novotňák

Proč NE nulové DPH na energie?

24.10.2021 v 23:03 | Karma: 9,20

Petr Novotňák

Teorie všeho? Proč ne!

20.10.2021 v 1:14 | Karma: 12,38

Petr Novotňák

Panamské papíry někoho nas.r.ó

7.10.2021 v 21:49 | Karma: 11,25