Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

energetik22

5. 2. 2012 19:05
Předražená remoska moc důvěry a obchodů nepřinesla.

Dvojnásobně dražší trouba umí několik prograqmů, včetně "remoskových" a je řádově lepší variantou. Na jednou -kdysi úspěšném - výrobku se těžko udrží firma, obvzlášť s německou cenou při českých platech....

0 0
možnosti
RK

RoKo 1

5. 2. 2012 23:11
Re: Předražená remoska moc důvěry a obchodů nepřinesla.

Jestli argumentujete konkrétně remoskou, tak jste hodně mimo mísu! Pro Vaší informaci. Remosku, vždycky vyráběla firma Remoska a ne ETA. Takže klídek...Rv

0 0
možnosti
JR

raz

5. 2. 2012 10:59
Naše odbory umí jen vyhlašovat stávkové pohotovosti nic víc

Místo aby  ve spolupráci s vládou vypracovaly plán proveditelnosti převzetí maých a středních podniků, jako to udělaly odbory  z USWA když zachraňovaly některé americké podniky, tak raději podávají žaloby. Převzetí podniku zaměstnanci není ani družstvo, ani akciovka, kde dostanou zaměstnanci akcie, jak si to kdysi mylně představoval Zeman, ale systém krátkodobých úlev , např. daňových, které v zájmu zachování zaměstanosti stát poskytně firmám založeným odbory za účelem převzetí krachujících podniků u nichž  je předpoklad udržení na trhu snížením výrobních nákladů. Samozřejmě zaměstnanci musí souhlasit s nižšími mzdami, omezením délky dovolené a zrušením obvyklých "sociálníh výdobytků"  a podnik povede krizový management najmutý odbory. Ale to je u našich odborů  science-fiction.  Více o tomto systému se dovíte pod " Employee Share Option Plan"

0 0
možnosti
N

Novotnak

5. 2. 2012 11:28
Re: Naše odbory umí jen vyhlašovat stávkové pohotovosti nic víc

Tato cesta může být také nebezpečným precedens, představte si situaci, kdy si odbory vystávkují tak vysoké platy, že to podnik po čase položí. Pak podnik převezmou a platy si sníží. :-/

Bytom by bylo reálné žalovat odbory za to že podnik v podstatě vytunelovaly. To mě při psaní blogu nenapadlo. :-)

0 0
možnosti
L

lumin-oil

5. 2. 2012 10:48
ach

boze;-D, ale vidim, ze mate zastance. Myslite, ze kdyz se zamestnanci nelibi, ze jde podnik do hajzlu, tak ma drzet hubu a krok? Myslite, ze za krachovani podniku (jakehokoliv) muzu radovi zamestnanci? Kdo ve firme rozhoduje, zarizuje zakazky (bez nichz, by oni ubozi zamestnanci nemeli praci, takze uz proto maji managementu libat zadek), kdo ma zodpovednost za beh firmy? Odborar, uklizecka, snadno nahraditelna kancelarska krysa nebo delnik, ci snad onen management?

4 0
možnosti
L

lumin-oil

5. 2. 2012 10:48
Re: ach

Z jineho soudku....Ustecky kraj hodla z usteckeho divadla udelat spolecnost sro. Zatimco nyni neni kraj schopen vkladat do divadla 2 az 3 mega rocne, tak kdyz z nej udelaji sro, tak pry vlozi za dva roky az 150 milionu. Takze si to mam vysvetlit tak, ze forma "podnikani" ma vliv na to, kolik penez je schopen management (vedeni podniku, v tomto pripade zastupitele) sehnat? Ten scenar je zrejmy. Prevest na sro, po chvili zjistit, ze podnikani se nedari, vyhlasit insolvenci, jit do konkurzu, nevyplatit zamestnance a nakonec prodat veskery prevedeny majetek - tedy zejmena budovy. Maji snad zamestnanci taky tise prihlizet?

1 0
možnosti
PK

pavel kula

5. 2. 2012 10:28
Ano, karma

R^

0 0
možnosti
P9

pavel 99

5. 2. 2012 9:47
Možná jsem to špatně pochopil,

ale měl jsem dojem, že hodlají pouze podat trestní oznámení na managery - což je úplné plácnutí do vody a vrchol alibismu.

No soudit se (podávat žalobu) to chce přeci jenom úsilí, shánět a předkládat důkazy a to moc není pro odboráře.:-/

0 0
možnosti
PK

bakules2

5. 2. 2012 9:38
karma

0 0
možnosti
O

oslik

5. 2. 2012 9:20
Nechte si ty provokace! >:-|

Odborář tu přece není od toho, aby něco budoval a napravoval. Což nevíte, že je pohodlnější se o "stříbro" soudit, než "stříbro" rozmnožovat?

1 0
možnosti
P

por.Dub

5. 2. 2012 9:15
Na

SLOVENSKU už TO  začalo !!!  http://www.protestgorila.sk      Je to jasná správa i pro nás !!!!   Nebo   -   http://www.gorila.sk             obrázky,videa.

1 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1374x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik