Přijde to zvláštní jenom mě?

V poslední době mě překvapilo, jak pravidelně se objevují články s obrázkem piva. Nakonec mě to nedalo a projel jsem si i starší články tohoto kolegy blogera, pana Roberta Pocha

 

Asi to nebude úplně přesně, nemohu to studovat celou noc, musím se taky vyspat, ale tady je takový stručný přehled:

Za posledních 15 dnů: 19 blogů jednoznačně jako reklama pro ČSSD, (Nechci psát o Paroubkovi, Topolánkovi,…ale) nebo následující (Chci psát o Paroubkovi, Topolánkovi…a korupci) a spousta dalších. Před tím se takto vyhraněné demagogické články u tohoto autora neobjevují a naprosto převažuje věcnost.

Jinak:

Za poslední 4 měsíce: Minimálně 68 x reklama na (snad jeho vlastní) knihu „Šklebné pamflety“ a ukázky z této knihy. Z toho nejméně 31 x ukázky z části nazvané „Islám, zlá předtucha“ zaměřené, jak asi tušíte, proti islámskému vyznání.

Bezpočtukrát články zaměřené na podporu Judaismu

Mnohokrát články zaměřené proti křesťanství

Mezi tím i články v podstatě faktické a nestranné, až na tu reklamu na (snad hebrejský) blog, která se taky objevuje velmi často.

Ostatní jsou články vyhraněně levicového charakteru, ale bez jakékoliv tendence dělat reklamu či antireklamu některé politické straně.

Sumárně zhruba 110 blogů za posledních 90 dní.

 

Na jedné straně jistě člověk sečtělý, který dokáže stvořit náročný blog s bezpočtem odkazů na zdroje.

http://robertpoch.blog.idnes.cz/c/114239/Globalizace-lek-na-poinfarktovy-stav-socialniho-statu.html#t2

 

Člověk znalý hebrejštiny a starých náboženských textů, člověk, který zvládne složitý výklad jednotlivých slov:

http://robertpoch.blog.idnes.cz/c/124598/Hele-co-to-je-Olam-1506149315001501.html

A zároveň člověk, který píše blogy jako by je smolil po desátém škopku a na objednávku.

http://robertpoch.blog.idnes.cz/c/131148/ODS-je-velmi-spatnou-volbou-pro-vsechny-obcanysocialne-vrazdi.html#t2

 

Opravdu nemám za cíl někoho urážet, spousta blogů pana Pocha obsahuje zajímavá fakta, jen mi to prostě neštymuje. Pravidelně jeden až dva blogy denně, dříve s velmi propracovaným obsahem, mě prostě přijde jako docela hodně slušný výkon, na to bych musel sedět u blogu nejmíň šest hodin denně. Ale možná jsem jenom pomalejší. :-) Ale hlavně mě to přišlo divné v kontextnu náhlé změny autorova zaměření. Od článků faktických, zaměřených téměř výhradně na náboženství, obrat o 180 stupňů a náhlá orientace téměř výhradně na politiku, jako když se přelepí billboard jinou reklamou, která tam zase nějakou dobu trčí.

Jinak autor sám sebe profiluje někdy jako sociálního pracovníka, jindy jako spisovatele. Jinak autor začal publikovat na blogu někdy v říjnu loňského roku.

Posuzuji to jen podle svého názoru, tím pádem velice subjektivně. Proto zatím nechci dělat jakékoliv celkové závěry vytvořené po pár hodinách četby a to je právě důvod proč jsem napsal tento blog. Rád bych se zeptat Vás kolegové blogeři či čtenáři, jaký na to máte Vy názor, jaký to ve Vás budí dojem?

Samozřejmě uvítám i reakci samotného pana Pocha

Děkuji

PS: Snad jsem se v této pokročilé noční hodině nedopustil mnoha gramatických chyb, mám k tomu trochu sklony a už na to nevidím, jinak diskutovat budu rád, ale až se vyspím. :-)

 

 

Autor: Petr Novotňák | sobota 3.4.2010 4:54 | karma článku: 16,73 | přečteno: 1092x
  • Další články autora

Petr Novotňák

Proč NE nulové DPH na energie?

24.10.2021 v 23:03 | Karma: 9,20

Petr Novotňák

Teorie všeho? Proč ne!

20.10.2021 v 1:14 | Karma: 12,38

Petr Novotňák

Panamské papíry někoho nas.r.ó

7.10.2021 v 21:49 | Karma: 11,25