Přečetl přepis části rozhovoru

Topolánka a redaktora magazínu pro homosexuály LUI a závěr z tohoto rozhovoru musí být každému kdo to četl naprosto zřejmý.

 

Topolánek jednoznačně homosexuály hájí proti samotnému redaktorovi magazínu, který se z něj snaží dostat cokoliv, co by proti němu mohl použít, takže tady žádný spor není.

To že se Topolánek nakonec nechal ukecat a vyjmenoval dvě osoby, na kterých chtěl ukázat, že nesoudí lidi podle jejich příslušnosti ke skupině, ale podle jejich individuálního chování, jen dokazuje jeho nevinu.

 

Média to, skutečně otočila proti němu.

 

Přepis části rozhovoru:

LUI: Pane předsedo, zkuste pěti slovy popsat klasického homosexuála, jak ho

vidíte vy?

Normální člověk, který bojuje za svá práva.

(...)

LUI: Zkusme přídavná jména.

Přídavná jména? Tak já to neřeším, když ten problém mám vyřešený, tak nemám potřebu vymýšlet nějaká přídavná jména.

LUI: Tak něčím jsme specifičtí a dají se najít nějaké vlastnosti, dá se najít něco, co je společný.

Po mně chceš něco, co já neřeším.

(...)

Ty po mně chceš to klišé, a jestli nechci něco přehrávat, a kdybys mně neřekl, tak já bych to neřešil sám od sebe. Takže já neumím dát dohromady specifická adjektiva pro ty negaye.

LUI: Mě zajímá vaše představa...

To neumím říct, sice mám představu, že Češi jsou nějací... více rovnostářští, více závistiví, malost, připo., ale tohle neumím...

LUI: OK, tak jo, děkuji za odpovědi. (...) Ale já bych chtěl nějakou tu jinakost, vymezit jinakost ženský nebo chlapa...

(...)

To ale o tom člověku nevypovídá vůbec nic. (...) Já to nehledám, já to necítím jako problém. Já vím, co chceš slyšet.

LUI: Já jsem chtěl slyšel pět adjektiv?

Co ti mám říct? Gustav Slamečka, když jde opravdu do tuhého, opravdu do tuhého, tak jako ministr mám pocit, že uhne. A to ten Fischer prostě je Žid není to gay a ten uhne ještě dřív. To přeci nesouvisí s tím, že je gay, to souvisí s jeho charakterem, to nesouvisí s tím, že je gay.

 

Druhá věc je, že o dvou lidech řekl, že když jde do tuhého, tak uhnou. Tito lidé mohou snad být právem dotčeni, že o nich nemluví jako o hrdinech, ovšem nejednalo se podle všeho o žádnou oficiální tiskovku pro média a zaráží mě, že nikdo neřeší, zadali pan Topolánek, neměl nakonec pravdu, když říkal o Fišerovi a Slanečkovi že uhnou když jde do tuhého.

Vzpomeneme-li si například na předvánoční úsporný balíček ke státnímu rozpočtu, jak si ho Fišer nechal od sociální demokracie naprosto rozstřílet, tehdy Fišer uhnul ve všech bodech, nevyhovujících sociální demokracii, takže jako příklad člověka, který uhne se Topolánek také mohl docela přesně trefit.

Vysvětlovalo by to také podrážděnou reakci samotného pana Fišera, omluva za lež se dá snadno přijmout a dá se pak také snadno odpustit, ale pravda je neomluvitelná, když o někom řeknete pravdu, tak se z toho nevyomlouváte…

 

Něco jiného je jeho obecný soukromý názor na to, jak se církve dříve chovaly

Pokud se jedná o Topolánkova slova:

"Církev? To je jen organizace, která se chopila filosofie křesťanství. Rozhodně nedávám rovnítko mezi církev a náboženství,"

(…)

LUI (…)

(…)

"Křesťanství je pro mě názor. Prvotní křesťanství bylo bez církve, církev se chopila díky různým liturgickým..., díky oblbování mas, díky brainwashingu totálnímu se zmocnili těch lidí a jejich mozků,"

 

Klidně bych se pod ta slova podepsal, jen by je to chtělo vyslovit neukvapeně a spořádaněji, ovšem jak už jsem řekl, nejednalo se o oficiální rozhovor, ale o podraz ze strany LUI.

 

Ani tady nebyli přímo napadáni současní věřící lidé nebo samotná křesťanská myšlenka, ta byla naopak podpořena, napaden byl jen způsob, jakým církev získávala moc, a kdyby tu otázku někdo neoficiálně položil mě, řekl bych to asi dost podobně.

 

Že ČSSD a KSČM žádá Topolánkovo odstoupení, mě i Vás musí překvapovat asi tolik, jako že se na jaře proti zimě otepluje. Ostatně sám Paroubek má na triku pěkných pár výroků, za které by mohl sám dávno odstoupit.

Ať už mluvil o voličích ostatních stran jako o hlupácích, nebo jeho výroky po prohraných volbách, jeho povyšování se nad ostatní když mluvil o svém příjmu, či napadání ostatních stran, že budou chtít zrušit předčasné volby…

Paroubek je poslední člověk, který by měl mluvit o odstoupení kvůli výrokům.

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Novotňák | neděle 21.3.2010 21:47 | karma článku: 29,03 | přečteno: 1405x
  • Další články autora

Petr Novotňák

Proč NE nulové DPH na energie?

24.10.2021 v 23:03 | Karma: 9,20

Petr Novotňák

Teorie všeho? Proč ne!

20.10.2021 v 1:14 | Karma: 12,38

Petr Novotňák

Panamské papíry někoho nas.r.ó

7.10.2021 v 21:49 | Karma: 11,25