Mám na počítači ilegální software

Sice jsem si Windows koupil legálně společně s novým notebookem, ale byl již nainstalován a CD jsem k němu ani nedostal. Jestli budou někde skenovat můj počítač, pravděpodobně tento software odhalí hned po zapnutí a mě zavřou. Ale to není zdaleka to hlavní.

 

 

 

Tento software není nelegální jen sám o sobě, jeho součást, tzv. Internet explorer, při prohlížení stránek na internetu stahuje snad veškerý obsah těchto stránek a ukládá ho do složky Teporary Internet Files. Obrázky a jiný obsah který tento software automaticky stahuje a nijak mě o tom neinformuje, je pak na mém počítači nelegálně, jelikož se často jedná o autorsky chráněný obsah. Dle smlouvy AKTA jsem patrně zločincem můj počítač obsahuje autorsky chráněné obrázky a texty a ani o tom třeba nevím. Užíváním legálního nelegálního softwaru Windows se dopouštím trestného činu. Prý to dělají všechny internetové prohlížeče, aby urychlili opětovné načítání stránek, ale ve skutečnosti se podle smlouvy AKTA jedná o pirátství.

 

Myslím si že je na místě zavřít servery a všechny akcionáře a uživatele produktů Microsoftu, distribuují nelegální software určený ke stahování autorizovaných děl. Dále distributory a uživatele jiných prohlížečů jako Firefox, GoogleChrome, Opera, Safary, potažmo rovnou akcionáře a uživatel produktů od Applu.

 

V podstatě každého, kdo má připojení k internetu dle smlouvy AKTA zavřít.

 

Nad každým z nás bude od shválení AKTA viset obvinění, na každého z nás „něco mají“ něco mohou mít. Každý je zločincem, jak se to bude těm nahoře hodit mohou to proti nám použít. Tedy zatím ne, zatím to není schváleno a doufejme, že ani nebude.

Autor: Petr Novotňák | pátek 3.2.2012 19:21 | karma článku: 27,19 | přečteno: 1750x
  • Další články autora

Petr Novotňák

Proč NE nulové DPH na energie?

24.10.2021 v 23:03 | Karma: 9,20

Petr Novotňák

Teorie všeho? Proč ne!

20.10.2021 v 1:14 | Karma: 12,38

Petr Novotňák

Panamské papíry někoho nas.r.ó

7.10.2021 v 21:49 | Karma: 11,25