Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
O

Obludni_K

4. 2. 2012 18:26
Divíte se snad?

Je přece účelem, aby státní moc měla na každého v případě potřeby vhodný klacek.

0 0
možnosti
JH

duch zavražděného iuose

4. 2. 2012 15:46
hmm

přijde mi divné, že nemáte CD s windows, které jste koupil s notebookem - buď byste měl dostat CD s instalačkou win nebo tzv. recovery CD s WIN "upravenými" výrobcem notebooku, které v případě nouze poslouží jako "návrat do továrního nastavení".

A podle mne se jen snažíte povozit na vlně antiACTA a moc vám to nejde

0 0
možnosti
N

Novotnak

4. 2. 2012 15:53
Re: hmm

Windows již byly na disku počítače při koupi, žádné CD. Matně tuším, že se instalovaly z disku nebo tak něco, při prvním spouštění. Vzadu na počítači mám každopádně jakousi nálepku se seriákem, ale v tom pointa blogu není, čtěte dál.

0 0
možnosti
MB

802

4. 2. 2012 15:42
Já bych řekl že je tady absurdní dělat takováhle hrůzná

opatření proti nějakým drobným zlodějíčkům když tady řádí zločinecké mafie zvané OSA, Intergam atd. které vybírají výpalné z autorským práv už zaplacených, tedy z vysílání rozhlasových a televizních stanic, autorských práv neexistujích, tedy výpalné za všechny nosičů, pevné disků, kopírování atd..

Dokud tyhle zločinecké organizace mohou legálně loupit ve velkém  tak je absurdní šikanovat tady ty zcela drobné zlodějíčky, kteří vlastně nic nekradou protože to prý "kradené" mají zaplacené když si např. dají někde pívo a koukají na NOVU a platí tam ta autorská práva tím že se podívají i na reklamu a podruhé při placení toho píva.

1 0
možnosti
B

bull003@seznam.cz

4. 2. 2012 13:16
Upřesnění.

Pokud jste firma, je dokladem legálnosti nabytí SW účetní doklad, pokud jste soukromá osoba, nemusíte účetní doklady schovávat a pro ten případ stačí nálepka s produktovým klíčem. Firma nálepku mít nemusí, respektive i když ji má, neznamená to legální OS. Na druhou stranu, proč nezkusíte jiný OS? Předpokládám, že na notebooku nestříháte video, nebo nepotřebujete jiný specializovaný SW, takže na prohlížení internetu, stahování a úpravy fotek a další blbůstky si tam dejte třeba Fedoru (reklama :-)) a chcui ty celníky vidět, jak na to budou čučet. Ve wiki Fedory jsou podrobné návody jak v ní skoro vše nastavit (hloupý nápad, že co není svbodné, nesmí být v základním distru, nebo použijte Kororaa, tam jsou rovnou repository nastavené).

0 0
možnosti
N

Novotnak

4. 2. 2012 15:49
Re: Upřesnění.

Děkuji, ale mám obavu, že spousta aplikací není pod Fedoru dělaná. Možná to pramení jen z neznalosti tohoto OS. Jinak jakási nálepka Windows7 tady je, ale nevidím,žádné číslo, natož produktové na ní není. No jo, zespoda je ještě jedna. :-) Ale o to přece nejde. Jde především o to, že se nechci neustále strachovat o to, zda náhodou nemám na svém počítači stažený nezakoupený obrázek či video s autorským právem, to s těmi windows bylo spíš takovou třešničkou. Pointa článku spočívá v tom, že software, který sám od sebe stahuje na můj počítač data (prohlížeče) mohou být tím pádem nelegálním pirátským programem a já vlastníkem nelegálního obsahu. To že po sobě ccleanrem "ničím stopy" nezmenšuje pirátství jako takové. Kdybych kradl obrazy a pak je pálil, tak by to ze mě menšího zločince také nedělalo.

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

4. 2. 2012 11:09
Vážený pane,

ten protokol se jmenuje ACTA a ne Akta. A asi problematice příliš nerozumíte. Být Vámi, mírně bych se uskromnil...

0 0
možnosti
N

Novotnak

4. 2. 2012 15:13
Re: Vážený pane,

Síla Vašich argumentů je oproti síle Vašich slov nulová. Píšu to hezky česky, máte s tím problém? Také se nestavím do pozice, že tomu naprosto rozumím, nejsem právník a vycházím z informací z médií a z tisku.

Od Vás bych po takto silných slovech očekával právní rozbor, který by do základu vyvrátil hlavní pointu článku o internetových prohlížečích.

1 0
možnosti
FH

Bouše

3. 2. 2012 23:28
Já PC vypínám přes CCleaner,

s parametry /AUTO /SHUTDOWN, které mi vždy zajistí "vypucování" všech přechodných souborů a jiných zbytečností. :-)

0 0
možnosti
N

Novotnak

3. 2. 2012 23:34
Re: Já PC vypínám přes CCleaner,

CCleaner semo tamo používám taky, ale takových nás zase moc není a nic to nemění na tom, že internetové prohlížeče stahují "nelegální" data a to automaticky v přednastavení a tedy se svým způsobem jedná po pirátství. :-)

0 0
možnosti
DZNF

dluhousek z narodni fronty

3. 2. 2012 19:43
podle jakeho zakona vas budou skenovat

jo a tu nalepku na note nemate ?

0 0
možnosti
PJ

PájaZítra

3. 2. 2012 19:53
Re: podle jakeho zakona vas budou skenovat

v našem státě není nálepka COA doklad o legálnosti software, jediným, opakuju JEDINÝM důkazem legálnosti je DAŇOVÝ DOKLAD, tedy účtenka či faktura, na které je daný software výslovně uveden jako samostatná položka!

současná praxe, kdy si člověk/firma kupuje počítač s předinstalovaným OEM softwarem a na kupním dokladu má uveden jen ten počítač a nikoli i s ním nakoupený OEM, kupujícího vystavuje nebezpečí, že při kontrole legálnosti naprosto propadne a bude popotahován jako počítačový pirát...

v mém předchozím zaměstnání (správce sítě) jsem mnohokrát vracel dodavatelům faktury k předělání, protože tam bylo uvedeno třeba jen specifikace hardwaru + software v ceně, a to je špatně, na fakturách MUSÍ být uveden hardware zvlášť s uvedenou cenou a také ten OEM software zvlášť, taktéž s uvedenou cenou...

jedině takto to finanční úřad považuje dle našich zákonů za zcela legálně zakoupený software...

3 0
možnosti
VT

čirokéz

3. 2. 2012 19:39
Boj

Ja si myslim, ze je to takovy novodoby boj, ktery ma clovek zakodovany v genech. Tak jak kdysi praclovek musel ulovit nejake zvire aby prezil, tak dnes obycejny clovek, ktery nema ani ten slavny prumerny plat musi neco ulovit na netu zdarma, aby mohl trochu fungovat, Zanedlouho budeme platit i dan za to ze dychame, spotrebovavame kyslik a produkujeme CO2, tak proc bych si na oplatku nestahl z torrentu novou verzi MS Office. Je to boj o zivot. :-/

0 0
možnosti
PJ

PájaZítra

3. 2. 2012 19:57
Re: Boj

tak přesně taková lama jako jsi ty si nemá co stahovat z torrentu ms office, ale má používat nějakou free nebo opensource variantu, tedy OpenOffice nebo LibreOffice, což je nejen pro domácí podmínky víc než dostačující náhrada...

najdi mi nějakýho člověka, kterej by uměl využívat vlastností a funkcí ms office z více jak 5% - takový neexistuje, a proto takovýmu patří do ruky jedině zdarma dostupná varianta, i já jako ajťák používám LO, protože mi prostě na to obyčejný občasný psaní a ještě míň častější tabulkování naprosto vyhovuje

kupovat si na doma ms office jsou jen snobsky vyhozený prachy a krást se nemá...

2 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1374x
Obyčejný kluk s často nepopulárními názory. Co mě děsí: "Většina má pravdu i když se mýlí!" Moje moto: "Kam jde dav, tam nejdu já!" ... Pokud nejdou stejným směrem.

Seznam rubrik