Život oveček 1 > Pochopíte to :-) ?

V dalekých, ale luxusních končinách naší zemičky žijí tvorové stéjných zájmů pohromadě. Zástupci různých zvířat se v této dokonalé společnosti setkávají ve stodole, kde občas i alkohol teče proudem. Hmyz, čtyřnohá stvoření a jiné bytůstky zde projednávají své nápady, aby se žilo v udržitelné harmonii bez chaosu. Stodola není tradiční, je v ní teplo, dobře se v ní spinká i klábosí o životě. Zvířátka patřící do tohoto sněmu mají řadu výhod: například nemusí chodit do práce, když se jim nechce, nemají takřka žádnou zodpovědnost a kromě této stodoly jiný život neznají ani znát nechtějí, neboť vše jiné je pod jejich úroveň.

Okolo stodůlky je překrásná louka, jejíž porost hltá stádo ovcí. Ovečky nepapají jen zelený porost, ale povinně i zákony vycházející od dalších zvířat z (pro ně) nedostupné stodoly...

„Nechci se ničím chlubit, ale jsem první, kdo byl zvolen přímo!" zahlásal šváb Zemák, král stodoly, která už se o ovce nezajímá. Dnes na schůzi měla být probrána jistá věc, ovce měly stodole odvádět více vlny a mléka, protože stodolní senát by si rád přidal do koryt.

„Myslím si, že je nezodpovědné si najednou přidat takové sousto," prohlásil lord Nedělka.

„Potřebuji ovčí vlnu i mléko, abych si mohl koupit nějaký dům. Budu tam konečně moci chodit celý nahý a vysávat to ovčí mlíčko, když už se jim budu vysmívat do očí," vysvětlil svůj pohled pijavičník Mlel, králova pravá ruka, která ještě nedostala prověrkový certifikát.

„Tato stodola už nemá dostatek vlny ani mléka. Vysáli jste, co se dalo!" zakřičel králík Donald, jehož úkolem je hlídat pokladničku sněmu. Je taky vůdcem králičího politického hnutí NE.

„Král je zase opilý," vzbudil se papoušek, kterému občas nikdo nerozumí. Snění na sněmu je pro něj obvyklé, možná proto, že přiletěl z jiných krajů.

„Váš vůdce je zde naprosto střílzlivý! Problémy v jeho chůzi způsobují žaludeční problémy v kombinaci s černým uhlím!" zaštěkal Ovčák, králův štěkač.

„Zásadně nesouhlasím se zvýšením platů, ale hlasuji pro!" řekl tuleň Nedělka.

Pro ovce krušné chvíle, protože na farmách zaplatí více vlny, i když mléko je v těžkém deficitu. Přitom si stodolní sněm opět přidal do svých pelíšků i krmných misek. Ovečky si to však bohužel pro ně vždy nechaly líbit a tak nezbývá, než čekat a tolerovat. Tato vděčná zvířata čekají na louce, kde k nim promluví král Zemák.

„Musíme vám, milé ovečky, vybrat více vody ze studen. Pijeme sice víno a kážeme vodu, ale k výrobě královského nápoje tu vodu potřebujeme," oznámil další špatnou zprávu ovečkám Zemák.

„A co budeme pít? Berete nám mléko, vlnu, teď už i vodu ze studen?" zeptala se naštvaná ovce.

„Studna sem, studna tam," odvětil král.

Všichni zástupci farmářského sněmu byli zvoleni demokratickou ovčí volbou. Ovečky byly pokaždé rozzuřené, ale téměř vždy a znovu zvolili stejné korytníky opět. Bezpochyby do sněmu poputují stejné tváře i v budoucnu...

--- Pokračování možná příště (i v závislosti na hodnotě karmy článku)

Omluva všem zmíněným zvířatům

Autor: Matěj Novobilský | sobota 10.1.2015 23:55 | karma článku: 8,03 | přečteno: 372x