Stát musí chránit ty, kteří to sami nesvedou!

            Vládnutí našich politiků se mi jeví jako nezodpovědné už dlouho. Co se však dá (mimo jiné) vytýkat našim státním kormidelníkům, kteří se více zajímají o své aféry a vlastní prosperitu, je bídné zaměření na nejslabší cílové skupiny – děti a důchodce.

            Nynější důchodci, kteří na rozdíl od těch budoucích, všichni pracovat museli v socialistických dobách prakticky celý život, jsou mnohdy na hranici chudoby. Aby se na chvíli mohla vláda poklepat po ramenou, přidala seniorům dvě stě korun. Co se dětí týče, stále není dostatek školek.

            Důchodci jsou lidé staří, kteří mnohdy bohužel potřebují pro svůj život hodně léků, které nejsou zadarmo. Je sice pravda, že jeden lék z jisté skupiny (dejme tomu na artrózu) by měl být zdarma. Alespoň se o tom mluvilo. Nevím jak vy, ale já když jdu k lékaři, ten mi vždy poví, že neví, kolik budu doplácet, nebo mi řeknou „přibližnou“ cenu léku. Je možné, že lék zdarma stejné účinné skupiny Vám poskytne až lékárník. Každopádně, kde je informovanost? Vás informuje, ať už lékař či lékárník, že máte možnost mít lék zdarma se stejným účinkem? Mě ne. Nevyčítám to, chraň Bůh, lékařům nebo lékárníkům, ale zdá se, že ani oni nemají jasné pokyny – i když možná ano, od pojišťoven – šetřit. Haha, na zdraví a na vzdělání se dle mého názoru nedá vydělávat ani šetřit.

            A další, neméně vážný problém – prodejci. Neslibovali politici, že zatočí s „prodejci,“ kteří pravidelně zvou důchodce na předváděcí akce, kde z nich vytahují peníze? Kde jsou ty sliby? Tito prodejci totiž stále krouží jako draví ptáci nad Vaší babičkou, dědečkem či starými rodiči a můžete jen doufat, že právě oni nekoupí „neobyčejný“ vysavač za třicet tisíc korun, nebo nadstandardní hrnec za patnáct tisíc. S tímto problémem, dle mého úsudku, bojují jen filmaři, kteří již natočili film, na který důchodci měli vstup do kina zdarma.

            Co děti? Nedostatek školek? Nic nového. Změna? Zase v nedohlednu, nebo se snad něco děje? Lidé chtějí výsledky, ne sliby.

Autor: Matěj Novobilský | neděle 29.6.2014 22:00 | karma článku: 14,75 | přečteno: 706x