Proč jste se nechoval jako barbar už během voleb, pane prezidente?

                Protože bych Vám nejen já hlas nedal. Nyní ukazujete, jak lidově řečeno v paži máte tento národ. Mluvit sprostě a ohrazovat se, že on to dělá taky, je argument, který bych teoreticky i já mohl použít kdekoliv jinde, třeba v rozhovoru se svými nadřízenými, zkrátka řeknu, že pan Zeman mluví taky sprostě. Co myslíte, prošlo by mi to? Neprošlo.

                Pokud však je na scéně někdo, a ten někdo je opitý svou mocí, může si to dovolit. Je to přesně argument, kterým se nyní ohrazuji, když tvrdím, že náš prezident je barbar. Bezesporu je pan Miloš Zeman inteligentní bytost, což u politiků v naší zemi, si říkám poslední dobou, je tak trochu výjimečné. Je však inteligence jediným kritériem, jež by měla splňovat hlava státu?

                Chtěl bych se pana Miloše Zemana zeptat, jestli mu nevadí, že vypadá jako barbar a zda mu není proti srsti snaha zalíbit se svým hostitelům i na úkor lidských práv, k jejichž porušování například v Tibetu dochází? Není Vám trapně, pane prezidente, tvrdit o Rusku, že nepodporuje separatisty, kteří již mají větší výzbroj než ukrajinská armáda, že nezásobuje východní Ukrajinu svými vojáky a zbraněmi a je tak plně zodpovědné za tolik vyhaslých životů civilistů a mladých ukrajinských vojáků? Není Vám trapně přijít opilý na ceremoniál Korunovačních klenotů, které jsou symbolem naší země? Necítíte se trapně, když se na sebe podíváte v televizi u tohoto ceremoniálu? Není Vám blbé vyznamenat své přátelé, kteří neudělali nic pro tento stát, kromě pomoci při Vaši kandidatuře na prezidenta? Ještě k tomu jeden z nich přijde oblečen, jako když před tím shraboval listí? Pamatuji si, že u pana Sobotky jste kritizoval gramatické chyby, u svého kamaráda mikinu na předávání státního vyznamenání jste ani nepípl. Máte být objektivní a nestranný, ale to Vy neumíte.

                Jestli Vám, pane prezidente, není trapně, tak je to škoda, protože mě za Vaše počínání trapně je.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Matěj Novobilský | úterý 11.11.2014 13:57 | karma článku: 26,17 | přečteno: 683x