Zrušme dávky, odumřou automaty.

Obcházel jsem se svojí dvouletou dcerou jeden blok v Plzni a viděl asi 7 heren. Problému si všimli i samotní politici a dokonce se ho snaží řešit. Zvýšit daně z hazardu, odvádět peníze z hazardu do sportu, ...

Neviděl jsem, že by hrací automat někomu ublížil. Problém je na straně lidí, kteří automatům propadnou. Zvýšení daní problém nemůže vyřešit, protože to chování hráčů neovlivní. Oni prohrajou všechno, ať bude daň 20 nebo 50 procent. Zákaz automatů taky ne, vždy se najde jiný způsob, jak svoje peníze prohrát.

Až půjdete kolem herny, nakoukněte a uvidíte, kdo svoje (nebo možná naše) peníze utrácí. Většinu bych tipnul na pobírače sociálních dávek. To by vysvětlovalo, proč ty herny mají otevřeno i v době obvyklé pracovní doby.

Zrušme dávky, místo příspěvku na bydlení zajistíme přímo bydlení s teplou vodou, se snídaní a večeří a s povinností udržovat čistotu, posílat děti do školy a udělat trošku tý práce. Dneska dáme někomu pár korun na děti a on si koupí cigára, chlast nebo to nahází do bedny. Tohle teda není sociální ani trochu. Dospělák, ať třeba někde zdechne, ale ty děti zato nemůžou. Takhle by měli teplo, jídlo, oblečení a možnost chodit do školy, místo aby museli okrádat důchodce.

Bonusem bychom sebrali hernám velkou část jejich klientely.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Novák | čtvrtek 15.4.2010 8:05 | karma článku: 28,64 | přečteno: 1406x