Víte, za co vlastně platíte?

Moje žena se rozhodla koupit regál do koupelny. Ten původní byl poměrně starý a trošku vrzal, ale svojí funkci dobře plnil. Z pohledu mojí ženy jsme tedy za tisícovku zlepšily vzhled regálu v koupelně. Z mého pohledu byla investice daleko lepší, za tisícovku jsem zlepšil spokojenost mé ženy.

Asi znáte lidi, kteří jsou ochotni koupit věc, kterou nepotřebují, a ještě si vsugerovat, jak je to výhodné. Co se týká našeho starého regálu, nakonec se využití našlo. Nacpali jsme do něj boty, které se používají jen občas. Takže vše je v naprostém pořádku.

 

Na dálnicích máme mýtné brány, které kasírují kamiony. Politici se dlouho rozmýšleli, než se odhodlali uskutečnit to, co v okolních státech přinášelo zisk do státní pokladnice již několik let. Před několika dny jsem se dočetl, že budou rozšířeny placené úseky na silnice nižších tříd a bude využito satelitního systému. Takže jsme si díky prozíravosti našich lídrů zaplatili zbytečné mýtné brány. Jak řekl před lety jeden můj přednášející na VŠ: "Když si Česi mají vybrat ze dvou technických řešení, vyberou si obě." 

 

No vlastně jsem četl ještě jeden článek. EU by ráda sjednotila mýtné systému v celé EU. Pevně věřím, že naši politici se z první chyby poučili a nyní přihlédnou k plánům EU, abychom nemuseli za několik let budovat mýtný systém znovu.

Autor: Petr Novák | úterý 17.11.2009 0:55 | karma článku: 12,73 | přečteno: 1198x