Nějak nám to s COVIDEM neštymuje

Pan Hamáček, který převzal pomyslně žezlo v tomto boji proti koronaviru po zmateném postupu premiéra a ministra zdravotnictví (bývalého), hrozí novými omezeními včetně omezení hromadných akcí a zavření škol. 

 Odvolává se při tom na rostoucí počet pozitivních testů  a upozorňuje, že vývoj epidemie koronaviru je vážný. Tak zaprvé v případě COVID-19 nejde podle zdejších zvyklostí o epidemii. O té se mluví obecně při 1600-1800 nemocných na 100 000 obyvatel a toho u nás koronavirus zdaleka nedosáhl. V současnosti je to v Praze asi 7 krát méně. Nehledě nato, že ne každý nakažený je současně nemocný, což předevčírem komentoval i ředitel Fakultní Nemocnice Motol . Prohlásil, že u nich v nemocnici je jen jeden člověk s těžkým průběhem nemoci a 20 dalších s lehkým průběhem.

V souvislosti s COVID-19 se též udává více než 400 úmrtí, ačkoliv opět není vůbec jasné, jaká byla skutečná příčina úmrtí. Na webu ministerstva zdravotnictví s udává:" Počet úmrtí v souvislosti s onemocněním COVID-19 po jednotlivých dnech zahrnuje všechna úmrtí osob, které byly pozitivně testovány na COVID-19 (metodou PCR) bez ohledu na to, jaké byly příčiny jejich úmrtí, a k jejichž úmrtí došlo v rámci hospitalizace či mimo ni."

Takže nám tu údajně umírají lidé na COVID, ačkoliv v nemocnicích nejsou téměř žádní lidé s těžkými projevy. Pamatujete si informace o prvních obětech v březnu? První byl těžce nemocný devadesátiletý nemocný muž, druhý byl pacient s pokročilou rakovinou, třetí oběť viru měla chronické potíže dýchacích cest. Po sedmé oběti, sestřičce z Thomayerovi nemocnice, která zemřela na infarkt, přestala media o obětech informovat.

Otázkou je, proč vládní politici straší lidi a všichni opoziční v tichosti přikyvují. Možná kvůli volbám. Při chřipkových epidemiích si nemocí projdou stovky tisíc občanů ČR a stovky až tisíce jich zemřou, akorát se z toho nedělá reality show a lidé se denně nestraší. Bohužel ani nikdo z novinářů není schopen není schopen informovat o viru jinak než každodenními reporty o rekordních hodnotách. Politici měli za 6 draze zaplacených měsíců zajistit rychlé testování a dostatečné kapacity zdravotních prostředků pro lidi, kteří to budou opravdu potřebovat. Jak to zvládli, vidíme skoro denně.

 

 

.

Autor: Petr Novák | pondělí 21.9.2020 9:38 | karma článku: 31,04 | přečteno: 1255x