Naše neschopnost.

Pořád se tu v politických diskuzích lidi hádají, kdo je ten zlej a kdo ten dobrej. Oranžovej, černej, modrej, rudej, zelenej? Co když jsou všichni špatní? Pak je otázka jací jsou lidé, kteří je volí? 

Lidé mají takovou vládu, jakou si zaslouží. Pravda. Vždyt jsme tam ty lidi zvolili! Proč sme si nekladli podmínky? V jednom průzkumu jsem viděl, že skoro 80-ti procentům populace vadí, že veřejné zakázky nejsou příliš transparentní. Jak můžou tedy dvě strany, které tranpsarentní zakázky odmítají, získat víc než 60 procent hlasů? Chyba voličů a taky za ni draze platí.

A co třeba státní dluh? Nikdo nechce státní dluh splatit?  Vláda navrhuje zvýšení daní a dokonce zveřejní číslo konta, kam můžeme případně přispět (pěkná drzost) a kousek dluhu umazat. Šetřit se nějak nechce.  Podívejte se, kdo téhle vládě dal podporu a kdo ji ovládá.

Jenže tohle není problém politiků, ale voličů, kteří si takové neschopné, nebo vlastně všehoschopné  politiky zvolí. Že není koho volit? Ale stran je tu hromada, do parlamentních voleb jich jde vždy víc než dvě desítky. Že se nedostanou do parlamentu a váš hlas propadne? Radši ať můj hlas propadne, než abych dal někomu z parlamentu. Mimochodem víte, že existuje přípěvek, který daná strana může získat za každý hlas obdržený ve volbách. Opr

Já tu nechci radit, koho kdo máme volit, ale to co jsme zvolili v minulých letech byla katastrofa. My jsme ti neschopní, my zadlužujem naše děti, my nechceme transparentní státní zakázky. Kdybychom to chtěli, Paroubek, Topolánek, Kalousek, ... by se museli trochu víc snažit, aby si svá místa udrželi.

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Novák | pátek 4.12.2009 20:38 | karma článku: 14,33 | přečteno: 881x