Jak se volí lídr VV

Uprostřed loňského léta sem dostal nabídku být na kandidátce VV. Jsem člen SNK-ED a v parlamentních volbách jsme je měli podporovat. Přijal jsem, ale volby se nakonec přesunuly do řádného termínu.

Ještě na podzim nás vedení VV ujišťovalo, že dohoda platí a snažilo se domluvit společnou kancelář.  Asi pod vlivem příznivých volebních průzkumů, se rozhodli, že svého partnera v Plzeňském kraji odkopnou. A pro jistotu to nikomu neřekli. Až sem by to mohl být jen nářek člověka, který přišel o místo na kandidátce.

U VVéček (taky vám to přijde hrozně coooool  :-D ) lídra kandidátky vybírají registrovaní příznivci. To zní skvěle. (Pamatuji si, jak kdysi Paroubek dokázal měnit průzkumy v televizi smskami svých příznivců, zajímalo by mě, jestli by dokázal protlačit někoho do čela kandidátky VV). Ovšem kandidáty do primárek vybírá grémium VV v tajné volbě !!! Vyberte si koho chcete, ale jenom z našich kandidátů.

Volba proběhla, jenže v Plzeňském kraji hlasovalo málo lidí. Takže rada VV se rozhodla, že se volba bude opakovat a že do volby přidá kandidáta:

"V zájmu zvýšení atraktivity volby navrhl předseda strany Radek John, aby stávající nominace posílil výkonný místopředseda VV Mgr. Jaroslav Škárka, který odstoupil z přímé volby v Ústeckém kraji."

No a grémium pro jistotu do druhé volby nevybralo pana Hodinu, který první volbu vyhrál. Na Facebooku si můžete přečíst víc. (diskuze 1. březen.)

Je třeba tu pohádku dokončit. Volby proběhly, přestože byl termín kratší, hlasovalo dostatek lidí a vyhrál .... tramtadadá .... kandidát navržený Radkem Johnem. Ale je to jedno, protože nevěřím že někdo, kdo pochází z Ostravy a bydlí v Praze osloví lidi v Plzeňském kraji a dostane se do Parlamentu.

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Petr Novák | středa 10.3.2010 8:28 | karma článku: 13,74 | přečteno: 816x