Jak na modré cedule :-)

Bydlím v jedné krásné obci nedaleko Plzně. Mezi bytovkami byl travnatý plac, na kterém si deset dětí zahrálo fotbálek a nemuselo se bát, že někomu rozbijí okno. Jednoho krásného dne se rozhodlo, že tam místo trávy bude asfalt a na něm budou stát auta. Trošku mě to zamrzelo, ale parkoviště jsou potřebná a snad to někomu usnadní život.

To co je ale naprosto nanic, je obrovská cedule, kde se píše o tom, že parkoviště zaplatila nějaká EU. Tak jsem přemýšlel, jestli náhodou nejsme my to EU. My posíláme do Bruselu peníze a oni nám je pošlou zpátky a ještě nám řeknou, na co je smíme použít. A jako třešničku si poručí zhotovit ceduli, která celou tuhle taškařici oslavuje.

Kdejakou vesnici v okolí hyzdí hnusné oslavné cedule s modrou vlajkou. Ve vesničce, kde jsem bydlel předtím, zakrývá z poloviny jedno okno domu, divím se majiteli, že jí ještě nezlikvidoval. Tato cedule oslavuje opravu silnice po povodních 2002. Škoda, že si nikdo nevšiml, že za dva roky po opravě se má pod silnicí dělat kanalizace. Asfalt na silnici je již rozkopán, ale cedule se stále hrdě tyčí před okny domu.

Asi napíšu svému Europrezidentovi, aby se honosné cedule dělaly ještě trochu majestátnější (třeba z mědi a hliníku), přeci jenom by potom byly snazším cílem než okapy ;-).

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Novák | pátek 20.11.2009 13:36 | karma článku: 18,13 | přečteno: 1140x