Účast na Staromáku je trestným činem.

Nejsem příznivcem policejního státu, ale tady už by měla končit jakákoliv prevence a nastoupit musí represe. Protože s těmi tvory, kteří se dnes prezentovali v Praze, to nejde jinak.

Celý svět je svírán obavami z budoucnosti a každý soudný člověk by měl uznat, že něco se musí dělat, že samo se to prostě nespraví. A odborníci se shodli, že důležitým aspektem je nošení roušek, dezinfekce, neshlukování se a rozestupy. Jedna věc je to, že tato nařízení měla přijít už dávno, ale druhá věc je jejich následné plnění. Jenže je tu početná skupina tvorů, kteří si pojem svoboda a demokracie vysvětlují po svém. Nikdy žádná pravidla dodržovat nebudou, nikdo nemá právo je omezovat a oni si v rámci té své demokracie mohou dělat co chtějí. Je to stejné jako s nepřizpůsobivou menšinou, nebo na silnicích. Oni velmi dobře znají svá práva, ale s povinnostmi si hlavu nedělají.

Absolutně nechápu myšlení těch, kteří se dnes sešli na Staromáku v Praze. O co jim jde, chtějí snad aby zdravotní systém zkolaboval, aby všichni nemocní pomřeli? Co je na tom, že v době epidemie musím dodržovat určitá omezení? Stejně jako v době války, nebo při přírodních katastrofách. To by snad normální člověk měl chápat úplně spontánně a nepotřeboval by k tomu úřední příkaz.

Stejně ale by měl být souzen ten, kdo ono shromáždění organizoval a povolil. K tomu přece byl vyhlášen vyjímečný stav, aby se mohlo v takových situacích pružně reagovat a ne se pořád odvolávat na špatné zákony. A došlo li i k házení dlažebních kostek a k napadení policistů, není už o čem diskutovat. Já osobně to tak chápu a všechny zainteresované osoby bych tvrdě hnal k zodpovědnosti a k uhrazení všech nákladů s tím spojených. Stejně jako byl tvrdě potrestán žebrák za krádež housek v samošce.

To, že lidé nevěří Babišovi, jeho poskokům ani českým médiím, s tím nesouvisí, na nebezpečí upozorňují vědci po celém světě. A těm je Babiš ukradený, Jestliže stát  v této vypjaté situaci nezareaguje patřičně adekvátně a rychle, vytvoří tím nežádoucí precedens. 

A  pak už by se asi začalo střílet na barikádách.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Nohava | neděle 18.10.2020 16:29 | karma článku: 37,46 | přečteno: 1348x