Panebože, to je vůl!

Život nás každodenně přesvědčuje o tom, že po zemi  se pohybují všelijaká individua. Avšak nad tím, co nedávno dokázal jistý ostravský chachar, zůstává rozum stát.

Onen šestapadesátiletý osamělý muž si dal do novin seznamovací inzerát. Vzápětí mu dorazila textovka, v níž mu neznámá, prý stejně opuštěná žena, nabízela seznámení. Následně mu v dalších zprávách podrobně popsala jak vypadá, své zájmy a postěžovala si na svoje objektivní potíže. Na zcela logické přání seznámeníchtivého sdělila, že jejím telefonem nelze telefonovat, jen posílat zprávy a sejít prý se taktéž nemohou, neboť je velmi zaneprázdněná vyřizováním dědického řízení. Onen prostý člověk se s tímto vysvětlením spokojil a po ničem dál nepátral. Na její prosbu o pomoc, že má dočasně zablokované účty, si vypůjčil a jí poslal postupně přes milion korun. Následně přestala na jeho výzvy reagovat a její telefon se odmlčel. Teprve poté si napálený uvědomil, že asi naletěl a nahlásil vše policii.

Kdyby nebyl únor, myslel bych si, že jde o apríla. Taková naivita, hraničící se zhovadilostí, to je skutečně unikum. Můžeme stokrát denně varovat veřejnost před všelijakými šíbry, ale dokud budou po světě chodit podobní troubové, budou mít podfukáři stále žně. Nevím, co si o takovém člověku mám myslet, ale asi bych jej zbavil svéprávnosti.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Nohava | pátek 25.2.2011 12:19 | karma článku: 29,30 | přečteno: 3131x