Klaus, jediný reformátor v Čechách.

Možností a času na reformy čehokoliv měl dost. Všechnu energii ale musel věnovat zahlazování špinavostí své vlastní strany. Proto země propásla tu nejlepší dobu.

Po několika nástupech jím zplozené strany k moci jsme vždy byli připraveni na všechno možné. Na základě předvolebních slibů o reformách skoro všeho, co zůstalo v katastrofálním stavu po předchozích vládách, byl národ připraven i na nepříjemné věci. Avšak od pravicových vlád, ve kterých na postech ministra financí a později premiéra seděl tento všeuměl, jsme se dočkali vždy jen trapných výmluv. A tak oním nicneděláním se zde brzy vytvořilo ideální prostředí pro všechny grázly celého světa, kteří tak mohli nerušeně provádět své lumpárny. Vše vyvrcholilo grandiózní křivárnou jménem opoziční smlouva, jejíž následky budeme pociťovat ještě dlouho.

Dnešní vláda je následnicí všech předchozích Klausovo partiček a proto se tatíček zprvu tak živě zajímal o její postoje. Nezapřel svoji křivou povahu, když se tak vehementně zastával korupčníka Drobila a nenápadně si přihříval notně vychladlou vlastní polívčičku. Ale poněvadž Nečas je slabý a zbabělý a nechá se ovlivňovat svými bezcharakterními kolegy, není tak těžké vedle něho vypadat jako klaďas. Zvlášť když sedí v bezpečí za Jelením příkopem a nic mu nehrozí. A tak v pevném sevření se svými geniálními poradci Hájkem a Jaklem se prezentuje jako jediný reformátor v Čechách. On má teoreticky všechno dávno zmáklé a kdo to nechápe, je pitomec. Proč to v zemi nefunguje je vinou všech okolo, on je samozřejmě z obliga.

A tak budeme muset ještě pár měsíců poslouchat vychytralé rady tohoto přerostlého génia, jenž se ve své vlastní fantazii stal největším Čechem.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Nohava | pátek 4.3.2011 22:30 | karma článku: 23,47 | přečteno: 2203x