Engel patří do nebe nebo do pekla?

Engel, čili anděl, je postava veskrze kladná. Učili nás, že je to hrdina, který chrání lidi a dělá dobré skutky. Pak je ovšem i anděl padlý, což je ta lepší variace pro ďábla. Jeden takový spadl i do Česka a začínají se tu dít prapodivné věci.

Mnoho lékařů bylo infikováno neznámou formou horečky a za bacilonosiče byl označen právě onen podivný padlý z nebe. Aby nedošlo k omylu, s těmi bacilonosiči je to poněkud komplikované. Původním bacilonosičem, jednoduše odhaleným, byl jistý pravolevý král všech krys, toho času hejtman, poslanec a bůhví co ještě. Ten ovšem požívá výhod široké imunity a tak je prakticky nepostižitelný. Jelikož tento prazvláštní tvor má na sobě špíny už přespříliš, usoudil, že by bylo vhodnější na odborářský piedestal vystrčit někoho jiného. Ne náhodou dostal babu onen bojovník za cokoliv, co mu přinese výhody. Jde ve stopách svého slavného předchůdce, jenž klub založil a udělal si z něho výtah ke kariéře a dojnou krávu.

Podpora veřejnosti tomuto projektu rapidně klesá a tak si budou muset čerti pospíšit. Současný vrchní nemocniční odborář se těší malé popularitě a jeho šedá eminence z parlamentu ještě menší. Buď vyvěsí bílý prapor nebo se budou muset nechat propadnout do pekla. A současný takyvůdce by udělal lépe, kdyby si, než začne vézt plamenné řeči, radši dal spravit zuby. Jeho farizejský úsměv skutečně nevypadá hezky. A doporučil bych mu používat zubní pastu, odstraňuje zápach.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Nohava | pondělí 7.2.2011 21:58 | karma článku: 23,29 | přečteno: 1184x