Víte kde končí Česká republika?

Na západě určitě ano, ale kde končí na východní straně? Je to za Českou Třebovou, nebo o pár kilometrů dále?

Nebo snad končí Česká republika hned za hranicemi Středočeského kraje a dál už je jen nezáživný a obtížný venkov, ve kterém jako perla ční Krkonoše, které potřebujeme k zimnímu vyžití?

Vím, že všichni čtenáři blogů na iDnes jsou zeměpisně dostatečně vzděláni, aby věděli základní informace o poloze, horském členění, vodstvu či dokonce i o klimatickém členění České republiky. Vědí, že na západě sousedíme s Německem, na jihu s Rakouskem, na severu s tím státem co nás chce otrávit závadnými potravinami Polskem a na východě… A na východě není naším sousedem Pardubický kraj či kraj Vysočina. A dokonce tam nesousedíme ani s Moravou či Slezskem! Na východě je až Slovensko.

Ale každý čtenář blogu iDnes zná, nebo minimálně jednou v životě potkal alespoň jednoho člověka, který si to myslí. A někteří se dokonce setkali i s jedincem, který tomu věří!

Je to snad špatnou výukou zeměpisu? Tomu nevěřím, neboť na to už by si dávno někdo stěžoval… Kvůli špatné výuce dějepisu se dokonce pořádají i demonstrace a dokonce se k nim přidávají (nebo je dokonce organizují) i samotní studenti! Škoda, že nevytáhnou do ulic i za lepší výuku matematiky…

Možná to bude ignorováním zeměpisu! Jediné co pochopili je to, že existuje nějaký východ! A co je na východě, tak to je špatné… Na východě jsou jen manuálně pracující lidé a ti, jak je všeobecně známo, tíhnou k levici. A když někdo tíhne k levici, tak je, jak je opět všeobecně známo, líný jako veš. Když je někdo líný jako veš, tak jen okrádá pracovité spoluobčany.

Je to prostě jednoduchá matematická rovnice. Dokonce ta nejjednodušší, protože neexistuje neznámá! Kdo žije na východě je jen lempl, alkoholik, požírač sociálních dávek, stalinista, leninista, protipražský prudič či fanoušek filmů Zdeňka Trošky…

Vím, čtenáři blogů iDnes takoví nejsou, ale o tomto problému určitě vědí. A stejně jako já odsuzují ty předpotopní názory, podle kterých za vše špatné může Morava. Názory, podle kterých Slezsko mělo už dávno patřit Polsku a kdyby se povedlo vyhubit všechny venkovany, tak by byl v naší republice konečně ráj na zemi!

Jsem velmi rád, že i já se mohu počítat ke čtenářům blogů iDnes, kteří vědí… Vědí, že je jedno, jestli někdo žije na východě či na západě a je jim jedno, jestli někdo pracuje rukama v továrně či někde provozuje malou večerku.

 Česká republika končí až na hranicích se Slovenskem a ani tam ještě není konec světa! I když je to na východě, stále tam žijí lidé a to lidé tak podobní nám, že si to ani nedovedeme představit! Přeji hezký večer.

 

P.S. Pro hnidopicha: Mám v textu nějak speciálně označit nadsázku?

Autor: Pavel Nitka | neděle 5.5.2013 21:13 | karma článku: 14,36 | přečteno: 927x