Víš, cos dělal v pátek? Prima ti to řekne!

Taky se vám stalo, že si nemůžete vzpomenout co jste dělali včera večer? V hlavě je jedno velké okno a vy se dušujete, že už nikdy nepozřete ani kapku toho proradného alkoholu? Vězte, že i bez lihovin můžete být za blba... A ještě na tom vydělat!

Televize Prima totiž do svého vysílacího schématu zařadila další perlu. Po neuvěřitelně stupidní záležitosti ve které hrají prim detektor lži, pokud možno zavrženihodný „soutěžící" a mravokárný moderátor, kterému by upřímnost nevěřily ani děti v mateřské škole, nasadila pořad „Vím cos dělal v pátek". Pro vás, kteří jste to ještě neviděli mám radu: Tuto zábavu vynechejte!

Cíl tohoto pořadu je jednoduchý: odborník přes hypnózu uvede svou oběť do nějakého mimosmyslového stavu a v tom ji ponechá po celý den. Oběť potom vykonává pod dohledem kamer věci, které ji určí televizní štáb a na které si po procitnutí vůbec nevzpomíná. Nemusím zdůrazňovat, že se jedná o věci které by dotyčný(ná) nikdy neudělal(a). Vždyť v tom je ta legrace!

„Soutěžící" se v tranzu vrhají před neexistujícího atentátníka na prezidenta, mazlí se s pavouky a hady, přebírají Oscary, děsí se mrkajícího volského oka či nosí fotbalovým rozhodčím živé kapry. Potom ve studiu rudnou při pohledu na obrazovku, na které se objevuje jeden trapas za druhým. „To přece nejsem já!"

Nevím co je horší, sednout si pod detektor lži a celému národu sdělit, že jsem deviant, kradl jsem rodičům peníze a moje přítelkyně se mi nelíbí, nebo se nechat nějakým čarodějem uspat a znemožnit se před všemi diváky, kteří si v neděli večer zapnuli Primu?

V každém případě se účastníci obou těchto kratochvílí stávají, alespoň dočasně, celebritou. Ti kteří prošli detektorem lži sice nic nevyhráli, ale přesto se stali známými a své příběhy si mohou přečíst každé úterý na serveru Novinky.cz. Počítám s tím, že ti hypnotizování budou mít brzy podobnou možnost. Budou na nás koukat ve všech trafikách z titulních stránek těch nejbarevnějších deníků, budou poskytovat rozhovory a jejich názor na globální oteplování bude stejně důležitý jako názor vystudovaného klimatologa. Co na tom, že ze sebe udělali v nějaké hypnóze blázny. Vždyť byli v televizi a to se dneska cení!

Mám tady osobní vzkaz televizi Prima: Vždy jsem vás bránil a všude jsem tvrdil, že jste o mnoho lepší, než vaše konkurentka Nova. Když jste díky VyVoleným vyběhli s nováckým Velkým bratrem tak jsem doma před obrazovkou organizoval mexické vlny. Ale v poslední době šlapete poněkud vedle. A to hodně vedle! Opravdu je cílem vašeho vedení, markantní snižování kvality všeho, co se objeví na obrazovce s logem vaší televize? Nebo je to nějaký cílený tah, který zajistí sledovanost vaší konkurentky?

Doufám, že to tak není a že se zase zmátořite. Váš nový digitální kanál vypadá (podle upoutávek) moc dobře. Jen už proboha neuspávejte lidi a netahejte kriminálníky před kamery! Přeji hezký večer.

 

Autor: Pavel Nitka | pondělí 23.3.2009 19:41 | karma článku: 19,06 | přečteno: 1427x