Už i Vovka Železný, ve své one man show řekl, že se neotepluje!

A taky řekl to, že ten kysličník, kterému se dnes odborně říká oxid uhličitý, světové klima v žádném případě neohrozí...

Zřejmě jste to neviděli, protože máte v sobotní poledne určitě příjemnější věci na práci, než je sledování one man show ředitele TV Barrandov. A to děláte obrovskou chybu, protože kde jinde se dozvíte, z jaké sklenice vám bude chutnat i krabicové víno, jak nejlépe nakupovat vánoční dárky, odkdy se u nás zdobí stromeček či proč nás na Vánoce obdarovává (ač je sám slaboučkým novorozenětem) Ježíšek. A kde jinde se vám dostane školení o tom, že tzv. globální oteplovači vlastně založili novodobou a velmi bohatou (ne-li nejbohatší) církev...

Vovka se prostě rozohnil a dal všem těm pseudovědcům, jakými klimatologové bezpochyby jsou, pořádně na frak. Oxid uhličitý (ač je plynem skleníkovým) nemůže způsobovat oteplování zemské atmosféry. A kdyby měl pan PhDr. Železný trochu více času (i když mu tuto sobotu protáhli stopáž pořadu o deset minut) tak popře i skleníkový efekt metanu, ozonu, rajského plynu či tvrdých a měkkých freonů...

On pan doktor Železný samozřejmě není žádný blbec, dokonce bych ho zařadil mezi nejinteligentnější lidi v naších mediálních sférách, ale... Ale není on taky jeden z těch, kteří (možná i nevědomky) zakládají nové náboženství? To první (Planeta Nova) se mu sice rozpadlo a oba Mesiášové (pes Novák a zajíc ZaZa) odešli na smetiště dějin, ale proč to nezkusit znovu.

A on ví na jakou strunu zabrnkat či do kterého bubínku udeřit. A nemusí se ani moc přetvařovat, neboť všichni moc dobře ví, za koho vždy kopal... A tak se přihlásil k odkazu globálně neotepleného Václava II. Narcise.

Vždyť dnes se to přece nosí... V Antarktidě přes léto zamrzají lodě, v New Yorku (pokud chodí moc pomalu) přimrzají chodci k chodníkům a na severním pólu asi taky nebude počasí k opalování... A když k tomu přidáte ty ekologické tunely v podobě větrníků, solárních elektráren či žlutých polí, tak si okamžitě uvědomíte, že něco není v pořádku.

Ano, něco není v pořádku, ale je to něco jiného než to, co si ti antioteplovači myslí. On totiž ten termín „Globální oteplování“ je dosti nešťastný a jeho změna na „Globální změna klimatu“ přišel bohužel pozdě. Dnes si každý „odborník na klima“ myslí, že ta změna je jen zástěrka pro další tunelování a vlastně sypání si popelu na hlavu od těch zbytečných vědátorů...

Sledování celosvětového klimatu se totiž stalo, místo problému vědeckého, problémem politickým. A jelikož vědě rozumí jen vědci, tak politice rozumí všichni! Jenže politika, na rozdíl od vědy, se v poslední době stává černobílejší, než filmy s Laurelem a Hardym. A tak se nemůže stát, že prostě v části problému má pravdu jedná strana a v druhé části, strana druhá.

Dnes prostě pro někoho problém s oteplováním planety existuje a pro někoho neexistuje. Někdo si myslí, že člověk klima planety ovlivňuje a někdo si myslí opak. A z vědeckých studií o tomto problému si každý vezme jen to, co odpovídá jeho přesvědčení. Pal to čert, že tomu vůbec nerozumí.

Ale já si myslím, že bychom ten problém měli zase přenést na vědce. I když teď už na to zřejmě bude pozdě... Co peklo, vlastně politika schvátí, to už nikdy nenavrátí. A až to skončí, tak nám budiž (ať už oteplené či neoteplené) nebe milostivo. Přeji hezký večer.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Nitka | úterý 7.1.2014 18:51 | karma článku: 10,98 | přečteno: 802x