Televizní debaty... K čemu vlastně jsou?

Taky jste se včera dívali? Že se ptám! A utvrdila Vás včerejší debata ve Vašem rozhodnutí, koho volit? Nebo jej snad ovlinila?

Asi ne, že? Ani se nedivím... Vždyť tady přece dávno nejde o to, ukázat jednotlivé kandidáty o určitý post (momentálně to je post prezidenta) či momentálně "fungující" politiky... Tady jde o to, aby se na to dívalo co nejvíce lidí!
Vždyť i ti účinkující musí vědět, že při svém učinkování v televizních debatách nic neovlivní! Vždyť se na to dívají většinou rozhodnutí voliči a ti... Ti budou každou minelu svého favorita omlouvat a dokonce ji vynášet až do nebe a jakékoli rozumné vyjádření oponenta rozcupují na cimpr campr...
A tak jakákoliv debata jen potvrzuje rozhodnutí již rozhodnutých! A ty nerozhodnuté poněkud míjí... Oni vidí většinou to, jak se jeden debatující snaží udělat z toho druhého vola a naopak.
A co teprve debaty s publikem? Copak někdo věří, že některý diskutující přesvědčí diváky o své pravdě? A tak se stane, že někdo příjde třeba s nějakou revoluční teorií a nikdo mu ani nezatleská a naopak jeho oponentovi stačí, že se usměje do kamery a publikum mu vytvoří mexickou vlnu.
A proto si myslím, že by politici neměli plýtvat energií na přesvědčování voličů svého soupeře, neboť je to zbytečné! Daleko lepší by bylo oslovovat své voliče a snažit se, aby oni dostali na svou stranu ty nerozhodnuté! Vždyť to se tady zatím vůbec neděje! Tady se vede boj mezi dvěma stranami a těm nerozhodnutým se z toho většinou zvedá žaludek...
Rozhodnutí se mezi sebou skoro vraždí, navzájem pomlouvají protivníky a vůbec si nevšímají těch ostatních. Těch, kteří mají na to, aby to nakonec rozhodli! Jenže jak na ně.... Co na to volební štáby?
Přeji hezký večer....

Autor: Pavel Nitka | pátek 18.1.2013 19:35 | karma článku: 10,21 | přečteno: 654x