Tak se nám planeta neotepluje... Ale den ze dne stále více zapáchá!

Musím všechny čtenáře upozornit, že vůbec nerozumím otázce změn globálního klimatu, že vůbec nic netuším o stavu zásob fosilních paliv a že jsem poněkud ekologicky založený...

I když... Ekologicky založený, co to znamená? Mám rád rozkvetlé sněženky, líbí se mi štěbetání ptáků v jarním lese, rád koukám na sněmování vlaštovek (přesto, že používají naši přenosovou soustavu), sbírám houby a dýchám kyslík... Vlastně ne, dýchám vzduch, jehož důležitou součástí tento reaktivní plyn je!

A nemám rád plechovky od Coca Coly v korytech naších potoků (pro hnidopicha: plechovky od Pepsi Coly mi vadí taky!), nemám rád staré pneumatiky na okrajích lesů a vadí mi olejové skvrny na hladinách naších potoků...

Napíšu to rovnou! Vadí mi ten bordel, který do přírody dotáhl člověk! Ale kdo jiný by ho tam dotáhl... Vadí mi taky to, že se k tomu člověk (schválně nepíši lidé, neboť se najdou i člověci kteří mají podobný názor) staví dost nezúčastněně!

A co mi nejvíce vadí je to, že se starost o přírodu stala politickou záležitostí! Množství poletavého prachu v ovzduší, průměrné teploty na Severním pólu, teplota Golfského proudu, množství sněženek na čtvereční míli v Grónsku či populační exploze krabů v Černém moři se stává hlavním argumentem v boji o místo Amerického prezidenta, šéfa Evropské komise, prezidenta MMF či mluvčího Pražského Hradu.

Našli se lidé, kteří začali mluvit o změně globálního klimatu, mluvili o znečišťování naší planety a začali upozorňovat, že jinou nemáme a tak bychom mohli brzdit.. Někdo si jejich slova vzal jako svůj politický program a vymyslel to nešťastné slovní spojení „Globální oteplování"... Nešťastné proto, že všichni čekali v lednu tropy a loučili se s fakturami za teplo či za plyn...

A ejhle, planeta se otepluje a venku mrzne! Kdo ty vědce platí? Obama, Gore, Bursík (ten ne, ten ten na to nemá...), nebo snad Greenpeace? A co tím vlastně sledují? Chtějí zlikvidovat průmysl a vrátit svět do doby kamenné?

Určitě! Jsou to odpůrci pokroku a kdyby žili v dobách průmyslové revoluce, tak by určitě rozbíjeli stroje! Obama by možná rozbil i Guttenbergův knihtisk! Vždyť se všichni tolik mýlí! Venku mrzne!

Ale já se vrátím ke svým postřehům... Už jsem napsal, že globálnímu klimatu nerozumím, nerozumím dokonce ani místnímu počasí a tak mne zvýšená činnost mravenců nechává ledově klidným, ale jedno vím jistě...

Průmysl produkuje (mimo ocel, sklo, elektroniku, pohonné hmoty, alobal či toaletní papír) mnoho odpadů... Tyto odpady vypouští za pomocí odpadních rour, komínů a propuštěných manažérů... Ale průmysl taky živí stát (vlastně nadnárodní společnosti) a tak se nějaká ta skvrna v řece či mrtvá ryba v jezeře přehlídne. A že se lidem špatně dýchá? Kdyby nebylo průmyslu, nedýchali by vůbec!

 

Svět se rozdělil na dva tábory... Na dva nesmiřitelné tábory, které rozděluje jen názor na vliv člověka na chod naší planety. Oba tábory by se chtěly mít dobře, oba by chtěly chodit do lesa a mít před domem zelenou trávu. Oba tábory chtějí zachránit přírodu, jen neví jak! A tak věří svým voleným zástupcům (nebo těm sympaťákům, které volili jiní) a vůbec si neuvědomují, že jejich politické modly tomu vůbec nerozumí!

 

Začneme jednoduše: Planeta se neoteplila, ale smrdí čím dál více! Přeji hezký den!

 

Autor: Pavel Nitka | čtvrtek 28.1.2010 20:40 | karma článku: 14,12 | přečteno: 1022x