Tak nám ta švýcarská čokoláda, poněkud zhořkla.

Pro naše hokejisty v zemi čokolády, hodinek a bank se opět stalo prokletým čtvrtfinále. Stejně jako loni jim stopku vystavili hokejisté ze země kvalitní železné rudy a instantního nábytku, ze Švédska.

Kluci nehráli špatně, alespoň já to tak viděl, ale jelikož nejsem odborníkem tak to raději nebudu rozebírat. Už vidím, jak jsem v diskuzích napadán coby hokejový ignorant a neznapuk. Ať si raději každý udělá svůj obrázek sám.

A taky si už spousta mudrlantů svůj obrázek dělá. A své názory, díky internetu troubí do světa už několik hodin. Stejní odborníci, kteří náš tým po hladkém vítězství se Slovenskem viděli se zlatými plackami na krku, už několik hodin ty „své" kluky zatracují a kydají špínu na koho se jen dá.

Kupříkladu Kuba Štěpánek se může na diskuzích dočíst, že na šampionátu chytal jen proto, že si Vladimír Růžička léčil komplexy po prohraném finále Extraligy. Po zápase se Slovenskem nikoho nenapadlo poukazovat na trenérovou velkou spotřebu žvýkaček, zato po prohraném čtvrtfinále se zdá, že za naše vyřazení může právě žvýkací guma....

Ale jedno pozitivum se najít dá. Národ zapomněl na neúspěchy fotbalistů a vrhnul se na hokejisty. Ti ale teď mají volno, žádné důležité zápasy je nečekají a tak to určitě překousnou. A další MS je zase příští rok a ke všemu je i Olympiáda a tak budou mít dost příležitosti letošní neúspěch napravit. Naopak fotbalisté mají ještě zbytek kvalifikace před sebou a dokonce mají i naději na úspěch. Takže různé nenávistné narážky od všelijakých mudrlantů by jim určitě mnoho sebevědomí nepřinesly.

A tak se sportovní odborníci vyřádí na hokejistech a fotbalisté budou mít trochu klidu. Jen doufám, že po zápase s Maltou nebudou mít ti rádoby odborníci novou munici, pro další frontální útok proti celému českému fotbalu. Uvidíme. Přeji příjemný sváteční den a hlavně: Ať nás to včerejší vyřazení dlouho nebolí!

 

Autor: Pavel Nitka | pátek 8.5.2009 10:29 | karma článku: 17,49 | přečteno: 1261x