Opilý mladík opustil trolejbus oknem aneb To máme mládež

Je to ale skandál! Stále více dětí dnes nečeká na ten magický den, ve kterém dovrší osmnáctý rok a popíjejí alkohol, jako by se nechumelilo.

Zákon to říká jasně, nemáš osmnáct tak nechlastej! A pokud si přihneš, tak počítej s tvrdým trestem. Nejenže bude tvůj prohřešek nahlášen na sociálku, která si podá tvé rodiče (kteří v tom mohou býti úplně nevině), ale budeš vláčen i médii, které tvou opičku řádně rozmáznou!

A okamžitě se najde spousta nevinných, kteří mají plné kapsy kamení a jen se třesou na to, aby mohli jedním z nich hodit. Protože není nic sladšího, než ukázat svou čistotu tím, že začnu někoho kamenovat.

Netuším, z jaké rodiny pochází ten ostravský hříšník, který podnapilý vystupoval z trolejbusu oknem, jestli pije pravidelně, nebo prostě jen tak popil z kamarády a v opojení mu tento způsob opouštění prostředku MHD přišel jako dobrý nápad. Ale určitě si kamenem nehodím.

Vím totiž, že požívání alkoholu osobami mladšími osmnácti let není žádná novinka. Nezletilí pili i před deseti, dvaceti, třiceti či padesáti lety. Už tehdy jim při přistižení hrozil trest, ale většinou to bylo jen to, že doma dostali od rodičů pár po hubě. Dnes se však rodiče svých ratolestí dotknout nesmí a tak jsou ty tresty poněkud jiné. Sociálka prostě nějak potrestá rodiče a hříšník se pak může nad osudem svých života a chleba dárců usoužit. A pokud bude jeho prohřešek znásoben nějakým výstřelkem, jako třeba prolézáním okna trolejbusu, bude dotyčný i jeho rodiče vláčen tiskem.

A v tu chvíli se spustí ten správný povyk. Najde se neskutečné množství mravokárců, kteří nikdy nic neprovedli a ti začnou metat kamení po tom zatracenci. A přitom to jsou povětšinou ti, kteří byli v mládí stejní, jen měli to štěstí, že je nikdo nechytl! Sice netvrdím, že by udělali to, co ten ostravský mladík (takovou kratochvíli nelze přehlédnout), ale nějaká ta drobnost se určitě najde. Proto by měli svou munici schovat zpátky do kapsy, nebo ji rovnou vysypat někam do lomu. Protože hodit po někom kamenem bez rozmyslu je jednoduché a bohužel to dělají hlavně jednodušší lidé. Přeji hezký večer.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Nitka | pondělí 30.12.2013 18:58 | karma článku: 16,98 | přečteno: 676x