Nový portrét nového prezidenta aneb Proč ne?

Tak se nám náš nový prezident oficiálně vyfotil a dopadlo to velmi dobře! Alespoň si to myslím....

Fotograf Herbert Slavík ukázal, že je opravdový profesionál a představil oficiální portréty nového prezidenta. Ty portréty, které by se měly zarámovat a pověsit na zdi státních úřadů a školních tříd.
Jenže... Ředitelé škol a různí přednostové, ještě různějších úřadů, se dali slyšet, že nového prezidenta na stěnu nepověsí. Někteří sundali už toho současného (to se dneska nosí), někteří se ještě nemířili s výsledkem přímé volby a někteří jen nechtějí pobouřit strany (tak se na úřadech označují žadatelé o cokoliv)... Ředitelé škol nechtějí pobouřit rodiče, kteří by mohli vidět v portrétu nového prezidenta provokaci a návrat ke komunistickému režimu...

Jenže, já si myslím... Já si myslím, že portrét prezidenta republiky na (státem řízený) úřad patří a tento portrét z dílny pana Slavíka tam určitě nebude dělat ostudu! A co ve školách? Vedle tabule má být nějaký ten strejda, na kterého budou děti házet houbou! Je jedno, jestli to byl Husák, Havel, Klaus či teď Zeman!
A že fotograf ten obraz poněkud upravil? No a co? Vždyť všechny fotografie celebrit jsou upravené! Když má ta fotka někde viset, tak musí taky nějak vypadat! A tohle se panu Slavíkovi povedlo!
Takže... Zvykněte si na portrét nového prezidenta. Přeji hezký večer.

Autor: Pavel Nitka | neděle 10.2.2013 20:37 | karma článku: 20,34 | přečteno: 692x