"Novinář" napsal, že to tak bylo! Takže to tak bylo!

A pokud to bylo v novinách, tak to musí být pravda! Co na tom, že je to jen novinářův názor...

Včera se na serveru Novinky.cz objevila zpráva o mladé Slovence, která pobíhala nahá s nožem v ruce po jednom tatranském hotelu a snažila se bodnout. Křičela, že se chce zabít a zastavil ji až jeden duchapřítomný host.

Záchranáři ji odvezli v kritickém stavu do nemocnice a server tvnoviny.sk uvedl, že devatenáctiletá dívka z Liptovského Mikuláše, byla zřejmě pod vlivem drog. Policie sdělila, že v pokoji našla různé prášky, které odeslala na expertizu.

Ale tady se musím pozastavit… Nějaký zpravodajský server uvedl, že dívka byla ZŘEJMĚ (!) pod vlivem drog a spousta čtenářů to okamžitě vidí jako hotovou věc! A hotové věci se musí samozřejmě okomentovat…

A ty komentáře samozřejmě stojí za to! Většina diskutujících vidí v této dívce pouhou zfetovanou blbku, jsou rádi, že díky drogám nezranila někoho jiného, někteří ji vidí jako nějakou špinavou couru, která bydlí někde pod mostem (a do hotelu si asi jen odskočila na víkend) a někteří by dokonce chtěli podobný lidský odpad co nejtvrději vymýtit…

A přitom nikdo nemá ani páru o tom, co je ona dívka zač, nebo jaké prášky se v pokoji našly.Co kdyby ta holka trpěla nějakou psychotickou poruchou? Co když ty prášky sloužily k potlačení její nemoci, ale bohužel právě nezabraly?  Lidé, kteří vůbec nic nevědí o psychických onemocněních a psychotika si představují jen podle toho, jak vypadají pacienti Dr. Chocholouška, házejí špínu na neznámé děvče a neuvědomují si, že zítra se to samé může stát i jim! I jim může přeskočit a zítra mohou vyběhnout v Adamově rouše do ulic. A když potom policie v jejich bytě najde paralen, budou okamžitě považováni za feťáky!

Netuším, co se v onom tatranském hotelu událo a jestli devatenáctiletá Jana z Liptovského Mikuláše byla pod vlivem nějaké drogy, nebo jestli prodělala nějaký záchvat. A právě proto, že to nevím a zpráva nějakého serveru mi k vytvoření názoru určitě nestačí, tak se vyhnu jakémukoliv komentáři! Protože ublížit někomu (i když nechtěně) je tak jednoduché, ale odčinit to může být někdy i nemožné…  Přeji hezký večer.

Autor: Pavel Nitka | čtvrtek 18.4.2013 20:41 | karma článku: 21,05 | přečteno: 955x