Něco málo ke zrůdné jihlavské tragédii

Republikou otřásla brutalní vražda patnáctileté dívky v Jihlavě a národ (zřejmě po právu) volá po znovuzavedení trestu smrti.

Lidé jsou právem zděšení nad neskutečnou brutalitou, které se pachatelé tohoto hrůzného činu dopustili a vůbec se nedivím názorům, že je potřeba znovu zavést absolutní trest. Volání po trestu smrti se pravidelně objevuje po odhalení podobných zvěrstev a je to tak správné.
Lidé se bojí o své blízké, o své děti a samozřejmě i o sebe, ale hlavně chtějí trestat! Trestat podobné zločiny co nejtvrději a chtějí, aby pachatelé trpěli (pokud možno) stejně jako jejich oběti. Kdyby bylo dnes vypsáno referendum, tak projde i právo útrpné! Jenže žijeme v jedenadvacátém století a naše právo je někde jinde, než bylo právo středověké... A trest smrti bohužel vůbec nic nevyřeší.
Ale o tom jsem psát nechtěl. V první řadě mě udeřil do očí ten náhubkový zákon! Když byla dívka pohřešovaná, tak byla média plná jejich fotek a všichni věděli koho mají hledat! Když byla zavražděna, tak se z ní stala nezletilá oběť trestného činu a její totožnost byla přísně utajena. Kdyby to nebylo tak kruté, bylo by to směšné...
A další věc která mě zarazila byla reakce některých diskutérů. Píšou, že NEJHORŠÍ na tom je, že ty zločince budeme v kriminále živit ze svých daní! Tak to pozor vážení diskutéři, NEJHORŠÍ na tom je to, že se něco podobného vůbec stalo! Nejhorší na tom je to, že může existovat "lidská bytost", která je schopná takového činu! Vaše daně a váš příspěvek na vězněné delikventy je v tomto případě až na druhém místě. Jenže to převádění všeho na peníze je dnes moderní.
Je mi nesmírně líto zbytečně zmařeného mladého života a přál bych pachatelům, aby se co nejdříve smažili v pekle! A doufám, že podobně krutou zprávu dlouho neuslyšíme. Přeji všem, pokud možno, hezký den.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Nitka | pátek 29.3.2013 16:43 | karma článku: 47,25 | přečteno: 27898x