Milý spořílku, sáhni do slamníku a upaluj pro novou pračku!

A pokud doma máš tu nejmodernější, tu co ji před měsícem uvolnila do běžného prodeje samotná NASA, tak si kup ledničku. A pokud oplýváš i ledničkou tak si kup počítač.

Vždyť musíš uznat, že je vše momentálně tak levné, že prostě musíš nakupovat! Zvláště dnes, kdy guvernér ČNB (to je ten co zatím není podepsaný na bankovkách) sdělil národu, že doba levného zboží končí a bude jen dráž... A dráž bude jen proto, abychom se konečně měli dobře.

Doba utahování opasků je totiž definitivně za námi a národ který už nemá ani na ty opasky si musel do kalhot pořídit teplákovou gumu. A to vše jen proto, aby se měl konečně lépe. Jenže to těm kormidelníkům světové i naší ekonomiky nestačí a přicházejí na stále geniálnější nápady, díky kterým se blížíme dokonalému stavu, ve kterém nebudeme mít nic, nebudeme si navzájem závidět, budeme na sebe hodnější (jako jsme při povodních, při zemětřesení, při vyhlašování cen TÝTÝ či jiných živelních pohromách), zkrátka budeme dokonalí.

Obchodní řetězce se spotřební elektronikou už stavějí nové markety, aby ukojili poptávku po neskutečně levném zboží, které si poctivý český šetřílek právě běží zakoupit, banky připravují výhodné úvěry (cca. 85% RPSN) pro ty nespořivé a guvernér ČNB si mne ruce. Občan hrábne do slamníku a koupí si něco co vlastně vůbec nepotřebuje. A tím rozhýbe ekonomiku, sníží nezaměstnanost, zkvalitní život celého národa a vykročí ke světlým zítřkům. Ale to se už vlastně nenosí...

A já se asi taky přidám. Vezmu své naspořené peníze a vyrazím za nákupy. V naší cukrárně totiž mají neuvěřitelně levné ovocné pendreky. Nikdy nebyly levnější a podle ČNB už nikdy levnější nebudou. Koupím si jeden extradlouhý, zajdu s ním na půdu a tam se na něm oběsím... Opravdu mi asi bude lépe. Jen mne mrzí, že neuvidím, jak jsem zvedl tu naši ekonomiku. Přeji hezký pátek.

 

P.S. Pro hnidopicha... Já vím, že NASA je rodu mužského, ale v tom rodu ženském to zní lépe...

Autor: Pavel Nitka | pátek 15.11.2013 10:34 | karma článku: 28,05 | přečteno: 1097x