Městem chodí popelář

A kupodivu neodváží (vlastně neodnáší) odpadky, ale láká z lidí peníze. Nevěříte?

Dnes dopoledne byli obyvatelé našeho města vytrženi z letní letargie hlášením městského rozhlasu. Monotónní, ale přesto příjemný hlas hlasatelky oznámil občanům, že by měli přejít do střehu, neboť do ulic vyrazilo podezřelé individuum. Hlášení znělo asi takto:

Upozorňujeme občany, že se po ulicích našeho města potuluje podezřelý člověk, který se vydává za popeláře v penzi. Tento člověk se snaží vymámit z lidí peníze. Varujeme proto zejména starší občany, aby nenaletěli podvodníkovi.

Tak to je věc, na co už ti lidé nepřijdou. Falešný důchodce a k tomu popelář… Že mne to taky nenapadlo, vydávat se za penzionovaného popeláře a vydělávat na důvěřivých lidech obrovské peníze. Vždyť komu lidé naletí rychleji, než stařičkému popeláři.

Jen mi nejde na pochopa to, jak toho staříka odhalili. Kdo přišel na to, že to není bývalý popelář, ale třeba bývalý strojvůdce, prodavač v železářství či nedejbože nějaký referent státního rybářství. Ale zloduch byl odhalen a veřejnost na něj byla okamžitě upozorněna.

Ale co když to byl přece jen popelář? Nebylo mu tímto pádem v městském rozhlase křivděno? Já si myslím, že v tomto případě by se měl proti této křivdě okamžitě ohradit a sjednat nápravu. Následující hlášení by potom znělo asi takto:

Upozorňujeme občany, že se po ulicích našeho města potuluje podezřelý člověk, který byl kdysi popelářem a je na to náležitě a po právu hrdý. Tento člověk se snaží vymámit z lidí peníze. Varujeme proto zejména starší občany, aby mu nenaletěli. A dotyčnému se omlouváme za to, že jsme jej nazvali falešným emeritním popelářem.

Jen stále nevím, jak se lákají peníze z lidí na to, že jsem byl kdysi popelářem. Všem, kteří dočetli tento blábol až do konce děkuji a přeji hezký páteční večer.

Autor: Pavel Nitka | pátek 19.7.2013 20:35 | karma článku: 6,75 | přečteno: 525x