„Koukej táto, Jack Sparrow zase zaútočil!“

„Tady se píše, že piráti stále existují! A potom, že svět není romantický!“

„Tak to by mne zajímalo, jaká zpráva tě zase zaujala! Oni někde píšou něco o pirátech?"

„Jasně, že píšou! Somálští piráti se rozhodli, že unesou další tanker, jenže jim v tom zabránil celý Bundeswehr spolu s flotilou řeckých fregat! Dnes to asi piráti nemají zrovna jednoduché!"

„Proč myslíš, že to nemají lehké? Vždyť už přece unesli ten velký tanker?"

„Unesli, ale prý nevědí co s ním!"

„To je jasné, co by taky dělali s takovým množstvím ropy. Vždyť do těch svých člunů potřebují jen pár litrů benzínu. A těch pár námořníků taky tak lehce neprodají. Jo kdyby tam byl ten hacker co po něm pase Bill Gates, nebo ten pyrotechnik co po něm touží Sparta, tak by to bylo něco jiného. Takové osoby se dají dobře prodat, ale takhle..."

„Ale poslouchej táto, nejsou to ti Somálci, co o nich v hospodě šíříš ty trapné vtipy? Ty o tom řízku běžícím po Mogadiši? Ti Somálci, co podle tebe cestují faxem? Jestli to jsou oni, tak se pěkně zmohli! Takovou evoluci nepředpověděl ani Darvin!"

„Taky mě ti kluci hubení překvapili. Ale svět se mění, to musíš uznat sama. Vždyť i Stáňa od koupaliště si koupila počítač a tak nějaké rychlé somálské čluny nejsou žádnou zvláštností! Už i Somálci jsou světoví!"

„A proto kradou? Proto unášejí lodě a žádají výkupné jako v těch filmech o té Jessice co napsala, že je to vražda? Vždyť náš kluk nedávno nesl do školy peníze na pomoc nějakým somálským dětem. To jim ta naše pomoc nestačí a musí si přivydělávat pirátstvím?"

„Tak to nevím. Svět je divný a já nikdy nepochopím jak je možné, že někdo zlikviduje Saddáma, vyžene vousaté tajtrlíky z Afghánistánu, ale neumí ochránit pár lodí na malém kousku somálského pobřeží! Dnes, kdy satelity kontrolují každý kousek makového pole a NASA umí přečíst titulek jakýchkoliv novin, nikdo nezjistí kde se nachází nějaká pirátská fregata?"

„To víš táto, piráti jsou stále velcí borci. Kdyby nebyli, tak o nich nenatáčejí tak krásné filmy! Jaké svaly má asi ten somálský Jack Sparrow?"

 

 

Autor: Pavel Nitka | středa 1.4.2009 20:12 | karma článku: 16,94 | přečteno: 1026x