Kam až vede mediální masáž

U někoho to dojde jen k zaujetí vyhraněného postoje, ale to není to nejhorší. Ovšem někoho ta mediální masáž totálně vyděsí...

Ta první skupina si myslí, že tomu prostě rozumí a díky tomu zvláštnímu mediálnímu efektu se jen utvrzují ve svém přesvědčení o tom, že jen ten jejich názor je ten správný. Ale je pravda, že o problému alespoň něco vědí, protože se o něj (i když třeba jen okrajově) zajímají.

Ale ta druhá skupina je poněkud jinde. Tato skupina si prostě jen přečte o něčem, čemu opravdu nerozumí, o co se vlastně nikdy nezajímali a najednou je někdo vyděsí. Tito lidé jsou sice na různé „jobovky“ zvyklí, ale vždy je něco vyvede z míry.

Ta první skupina má sice pro tu druhou jen slova pohrdání, ale je ráda za to, že existuje. Tam totiž mohou najít nové rekruty pro tu svou, jedině správnou věc...

Dnes jsem byl u kamaráda a mluvil jsem s jeho manželkou. Je to docela obyčejná žena, která vychovala dvě děti, příkladně se stará o rodinu a v žádném případě není hloupá. Jenže nějak nemá čas důkladně sledovat mezinárodní politiku a tak do toho vůbec nevidí. Oni do toho moc nevidí ani ti kteří to sledují, ale to je námět na samostatný článek.

A tato žena se mě zeptala: „Bude válka? Píšou o tom na internetu a četla jsem, že Rusové chtějí Karlovy Vary. Já chci umřít normálně a ne ve válce.“ Řekla mi, že díky některým internetovým článkům nemůže usnout a opravdu se bojí. A já se jí nedivím...

Vždyť stačí projít pár blogů zpátky a pokud tomu moc nerozumíte tak si musíte myslet to, že se svět nachází na pokraji třetí světové války. Karlovarští už musejí očekávat ruský výsadek a to že někteří blogeři už otevřeně vyhlásili válku Rusku, taky nikomu nepřidá na klidu.

Jenže nic není černobílé (až na filmy s Vlastou Burianem) a tak i ta situace na Ukrajině má poněkud více barev. Viníci vyhrocené situace jsou na obou stranách a ať se to někomu líbí či nelíbí, jsou i mimo Ukrajinu a Rusko.

Pevně věřím v to, že si ti hlavní viníci spolu někde sednou, spočítají peníze (o to jde především, protože na nějaká lidská práva kálí Bílý tesák) a v zájmu světového míru se dohodnou. Sice budou dělat různé obstrukce aby se zalíbili svým voličům, ale určitě se dohodnou. Máslo na hlavě mají všichni a teď se ho musí zbavit. A myslím si, že se budeme divit, jak šalamounsky se toho mléčného tuku na svých lebkách zbaví...

Ale do té doby zůstane dost vyděšených lidí, kteří prostě jen čtou noviny či blogy a chtějí věřit tomu, že se asi blíží konec světa... Přeji hezký večer.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Nitka | pondělí 3.3.2014 22:43 | karma článku: 25,36 | přečteno: 1010x