Jan Keller v čele kandidátky ČSSD do EP? Dobrá volba

Sice jsem se k volbám do EP nechystal a i kdybych tam šel, tak by ČSSD můj hlas pravděpodobně nedostala. Ale pokud bude v čele kandidátky prof. Keller, tak svůj postoj zřejmě pozměním.

Já sice vím, že Evropský parlament stále více rozhoduje o našich životech a tím pádem není jedno, kdo v něm právě zasedá. Ale zatím mi vždy přišlo, že ti zasedající zvolení v naší zemi, tam sedí tak nějak... Jak bych to jen napsal? Že tam sedí, tak nějak úplně zbytečně. Ale možná to bude tím, že zprávy z EP moc nesleduji. Ono ani není moc co sledovat, když naše média prezentují jen průšvihy, kterých tam bohužel není zrovna málo.

A po takovýchto zprávách není divu, že se k volbám nových europoslanců moc lidí, včetně mne, moc nehrne. Ale pokud sociální demokraté vyšlou do EP osobnost typu profesora Kellera, tak se k volbám zřejmě vypravím.

Já si totiž tohoto pána velmi vážím, moc rád čtu jeho texty a dokonce se chystám na nějakou jeho přednášku. Naštěstí to mám na Ostravskou univerzitu kousek a tak v tom nebude žádný problém.

Ale docela mne pobavily některé reakce diskutérů pod článkem na iDnes. Tentokrát opravdu pobavily, protože se všichni ti rádoby pravicoví kazatelé jediného správného pořádku, konečně ukázali v celé své nahotě. Většina z nich se ani náhodou nepouští do nějaké kritiky Kellerových názorů, do nějakých rozborů jeho textů a rovnou vysypou plný pytel urážek a sprosťáren. Neváhají kritizovat jeho svetr, jeho ostravský přízvuk a se zakrvaveným očním bělmem, plivou jeden jedovatý elektronický plivanec za druhým.

A čím více plivou, tím více si profesora Kellera vážím. Ten člověk ukazuje na nedostatky v naší společnosti a ti, kteří ve své zaslepenosti nechtějí slyšet ani náznak opačného názoru, z něj dělají toho největšího škůdce. A když je to škůdce, tak ho přece mohou urážet. Máme přece svobodu projevu... Vlastně oni mají svobodu projevu a kdo není s nimi, je obyčejné hovado. I takhle byl pan univerzitní profesor nazván.

Takže moji milí antikellerovští diskutéři. Nadávejte si dál, urážejte, plivejte okolo sebe jedovaté sliny a čím déle to budete dělat, tím více se budete zesměšňovat sami. A všem ostatním, přeji hezký večer.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Nitka | čtvrtek 16.1.2014 19:46 | karma článku: 21,80 | přečteno: 742x