Jaký titul asi dává Vysoká škola života?

Jaké předměty se tam asi vyučují? Za co se dávají jen zápočty a kdy budete muset ke zkoušce? A jací tam budou asi zkoušející? 

Vlastně, co se tam vůbec vyučuje? O čem jsou přednášky a semináře? A proč jsem teď napsal více otazníků v prvních šesti větách či souvětích, než v předcházejících pěti blozích dohromady?

Bude to asi tím, že jsem samá otázka. A v psaném textu jsem zvyklý používat pro jakoukoliv otázku větu tázací, a tu vždy zakončuji otazníkem. Takto nás to alespoň učili už na prvním stupni Základní školy. Na Vysoké škole života se ale asi učí něco jiného. Interpunkční znaménko, ukončující větu tázací, se tam asi zapovídá. Vlastně se tam zapovídají všechny tázací věty, neboť absolvent Vysoké školy života se neptá, on ví!

I když někdy se přeci jen zeptá... Zeptá se svého oponenta, proč je tak blbý, že taky nevystudoval tu zázračnou školu jako on....

Já marně hledám budovu oné zázračné školy, marně googlím a pídím se po telefonním čísle studijního oddělení, stále jsem neúspěšný. Nikde jsem nenašel přijímací testy, podmínky přijetí, délku studia, akreditaci MŠ...

Takže si vlastně mohu jen domýšlet. "Áčkové" předměty asi budou:

- Jak být co nejvíce negativní

- Pesimismus jako základní životní postoj (Všechno je špatně a nikdo to nezlepší. Snad jen ten, koho k tomu nikdy nikdo nepustí)

- Pomluvy, hoaxy a nadávky patří k demokracii. Máme přeci svobodu slova.

 

A "Béčkové" předměty:

- Jak nic nevědět o ústavním systému ČR

- Jak nic nevědět o zeměpise

- Jak nic nevědět o mezinárodní politice

- Jak nic nevědět o právním systému ČR

 

A "Céčkový" předmět bude jen jeden:

- Jak nic nevědět a o všem zasvěceně kafrat....

 

Netuším, jak dlouho se tohle vše studuje, ale výsledky jsou zaručené. Absolventi VŠŽ hravě umísťují Nigérii na Blízký východ, dělají z Afghánců Araby, z kuvajtských šejků ekonomické migranty, čekající na volné byty v Havířově, z rumunských agenturních dělníků islamisty (i to jsem už četl!) a ze všech orientalistů či arabistů vlastizrádce....

Absolventi VŠŽ přesvědčují své okolí o tom, že vláda (ve které je mimochodem skoro každý politik, který byl kdy v televizi) schválila TAJNÉ zákony, podle kterých se nesmí trestně stíhat žádný muslim, černoch či Rom. A vlastizrádná Rada České televize dala příkaz, aby veřejnoprávní televize neinformovala o tom, že jsme obsazováni a do roka a do dne budou na koupalištích zakázany dvoudílné plavky.

Poslední knihou Nového zákona je Zjevení svatého Jana. A já si myslím, že první knihou VŠŽ je taky něčí zjevení... Ale s tím rozdílem, že sv. Jan při popisování své apokalalyptické vize neviděl žádný osobní prospěch. Autoři "První knihy VŠŽ" to vidí jinak. Je totiž moc jednoduché vyděsit co nejvíce lidí a pak z toho těžit. A kde jinde se z toho dá těžit, než v politice? Stačí si přisvojit Vysokou školu života, ukázat nepřítele a čekat na hlasy... A ono to opravdu funguje.

Mimochodem, víte že v Tescu mají ženy v burkách nákupy zdarma? Takže holky, burky na sebe a hurá na nákup! Přeji hezký zbytek víkendu a usmějte se prosím. Úsměv sluší i pesimistům z VŠŽ....

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Nitka | sobota 22.9.2018 21:25 | karma článku: 21,65 | přečteno: 1201x