Chceš na fotbal? Nech se očipovat!

Protože bez čipu v uchu vás na stadion nepustí. Ten malý integrovaný obvod totiž zaručí, že nevyrvete sedačku a nehodíte ji po...Vlastně ji nehodíte po nikom.

Znáte toho vola ve žlutém?nova.cz

A tak se nám zase ti fotbaloví fanoušci ukázali. Zdemolovali ochozy stadionu, porvali se s policisty a potom se schovali mezi nevinné... Vlastně kde se schovali? Zase mezi fanoušky! Ale tady něco nehraje. Vždyť co fotbalový fanoušek, to grázl!

Někdo to tak prostě vidí. Oni se opravdu najdou lidé kteří si myslí to, že na fotbal chodí jen spodina společnosti a proto je nejvyšší čas ten fotbal (třeba) zakázat. Nebo alespoň vytlačit někam do neobydlených koutů republiky.

Po sobotním incidentu na ostravských Bazalech se zase rozhořela diskuse o tom, co dělat s těmi bezmozky, kteří otravují atmosféru v hledišti fotbalových zápasů. A že se našlo nápadů... A co nápad, to perla! A to se nejedná jen o nápady různých netových diskutérů, ale i o nápady činovníků FAČR či úředníků Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

A přitom ten hlavní úřad, který by to měl (a musí) řešit, se zatím nevyjádřil. Ministerstvo vnitra zatím hraje mrtvého brouka. Přitom kdo jiný by měl tento incident důrazně řešit, než policie ČR? Televizní záznamy zdokumentovaly celé dění na stadionu, zpravodajské servery zveřejnily neskutečné množství obrázků z přestávky fotbalového utkání a policie obvinila šest lidí... A když se zadaří, tak obviní i sedmého výtržníka.

Netuším kolik televizních diváků se na ten zápas dívalo, ale všichni určitě viděli daleko více ksichtů těch magorů, kteří vytrhávali sedačky a házeli je po všech okolo (dokonce i po svých „kamarádech“). Ale taky viděli to, že ti vypatlanci v samotném prvopočátku celého incidentu stáli u plotu a mezi nimi a ostatními fanoušky byl opravdu velký prostor. Stačilo si pro ně přijít.

Jenže to asi nešlo. Bylo daleko jednodušší je zahnat mezi opravdové fandy fotbalu (v tomto případě na ochozy pro rodiny s dětmi) a potom použít policejní pyrotechniku. A po této geniální akci se dohadovat s lidmi, kteří s incidentem neměli nic společného a nechat kolem sebe pobíhat idioty s vytrhnutými sedačkami v ruce. Jeden je na fotografii u tohoto blogu.

Už jsem to několikrát psal, tady není viníkem fotbal. A taky není viníkem ostravský Baník! Jenže právě fotbal a ostravský Baník to odnesou nejvíce. A taky to odnesou ti slušní fanoušci, kterých je ( budete se divit) i v Ostravě drtivá většina.

Ale ono v sobotu stačilo tak málo. Máš na hlavě kuklu? Máš v ruce vytrženou sedačku? Tak prostě půjdeš s námi a už se na fotbal nepodíváš! I když to by ti asi vadilo nejméně, protože ty jsi se na fotbal stejně nikdy nedíval, ty se tam chodíš jen porvat...

Disciplinární komise teď zasedne a vyřkne ortel. Potrestá klub, potrestá ty slušné fanoušky a ti zmetci se budou jen smát. A než začne další zápas, tak si počkají na instalaci nových sedaček, zaštupují si díry na svých kuklách a vyrazí do boje. Vždyť v davu je síla! A oni jsou rádi silní...

Přiznávám že mi hodně vadí to, že jsou ostravští fanoušci označováni za spodinu společnosti. Ona to totiž není pravda, ale po minulé sobotě se to špatně vysvětluje. A tak taky musím přiznat to, že se barvami Baníku zaštiťují i opravdová hovada! Jenže taková hovada jsou všude, jen ty naše jsou momentálně mediálně nejznámější.

Ale taky bych se nerad dožil doby, kdy budu moci zajít na fotbal jen s nějakou čipovou kartou. Doby, kdy si prostě jen tak s rodinou řeknu, že je dnes krásný den (krásná sobota) a že bychom mohli zajít na fotbal. Jenže to nepůjde, protože nemáme čipovou kartu, která nám návštěvu fotbalového zápasu umožní. Nebo nám v Praze či Příbrami neumožní vstup na stadion jen proto, že máme trvalé bydliště v Ostravě. A to vše jen proto, že si ti agresivní magoři vybrali za své bojiště fotbalové ochozy. Přeji hezký večer.

 

P.S. A vám, kteří chcete zasypat Ostravsko hnojem, kteří chcete Ostravsko „vrátit“ Polsku a kteří vidíte Ostraváka jako nějakého omezence bych chtěl vzkázat: Jste ubožáci!

Autor: Pavel Nitka | úterý 25.3.2014 19:03 | karma článku: 16,34 | přečteno: 514x