Bílý Medvěd nesmí dva roky do „dohjo“!

Tak nám náš nejlepší (proboha, on není jediný?) zápasník sumó, dostal dva roky distanc! Prý za porušení dopingových pravidel....

Sumógoogle

Nebudu tady pátrat po tom, jestli mají sumističtí bafuňáři pravdu, nebo je právo na straně Jaroslava Poříze, který si svým uměním vysloužil jméno „ŠiroiKuma" (Bílý Medvěd). A už vůbec nebudu rozebírat to, že nějakým nařízením přerušit kariéru někoho, kdo ji už ukončil je dost zbytečné! Snad kdyby se jednalo o Dominika Haška, tak by se o tom dalo nějak diskutovat.

Zajímavé ale je, že se i u nás najdou vyznavači tohoto zvláštního sportu. Chápu nás, pivním bříškem obdařené muže, že se rádi koukneme na urostlého Japonce a ještě raději ukážeme svým manželkám, že my opravdu nejsme tlustí. Ale aby se někdo tomuto sportu věnoval?

A světe div se, i tady v Evropě se najdou chlapi, kteří si na sebe obléknou plenkové kalhotky ze kterých při každém dřepu vykukuje kousek zadku (a že těch dřepů je!) a začnou tančit ten tisíc let starý rituální tanec „shiko".

U těch dobře živených Japonců se to dá pochopit. Jsou cvičení a vykrmování po celý život, jejich příjmy jsou pohádkové a modelky se na ně lepí více, než na naše fotbalové reprezentanty. Při chybě rozhodčího dokonce mohou požádat o odchod do důchodu! Většinou to neklapne, ale už ta představa je lákavá! Co by za to kdejaký fotbalista či tenista dal!

Ale co má sumista u nás v Evropě? Schválně píšu v Evropě, protože si myslím, že tento sport je na tom stejně u nás, na Slovensku, v Norsku, Španělsku či ve Vatikánu. Jaký je rozpočet sumistických asociací, jaké je povědomí fanoušků o této kratochvíli a kolik modelek nespí touhou,  při představě noci s dvousetkilovým chlapem, který vytlačil někam mimo jiného, ještě tlustšího chlapa?

Ale něco na tom asi bude. Jinak by to ti prostorově výraznější kluci nedělali! Přeji hezký den!

 

Autor: Pavel Nitka | úterý 28.4.2009 18:47 | karma článku: 13,34 | přečteno: 1238x