A už je to tady, už jsme civilizovaní…

Tak nám ten zákon o zákazu kouření v restauracích, barech, pivnicích, vinárnách i vesnických hospůdkách prošel. Od června příštího roku se konečně změní klientela našich hospod.

Píši od června, i když zákaz bude platit už od posledního května. Ten den se totiž nová klientela bude na svůj nový, hospodský život teprve připravovat. Ale, prvním červnem počínaje se hospody zaplní rodinami s malými dětmi, lidmi vyznávajícími jen ten zdravý životní styl a protikuřáckými bojovníky ze všech pólů politického spektra. Jak poetické, děti dostanou ke svému svátku ten nejkrásnější dárek. Budou moci trávit čas v hospodě Na růžku či Za růžkem bez toho, aby je někdo otravoval zplodinami vznikajícími nedokonalým spalováním tabáku a jemného papíru.

A jejich maminky budou mít konečně místo na to, aby se mohly dohodnout na strategii boje proti fotbalovým chuligánům. Až se totiž povede zbavit se i tohoto problému, tak rodiny s dětmi zaplní naše poloprázdné ligové stadióny a bude to tu jako v Německu, Itálii či Anglii. To bude krásné…

Konečně se to povedlo a politici mají radost z dobře udělané práce. Třeba šéf poslanců hnutí ANO Jaroslav Faltýnek řekl toto: „Naše země se přidává k těm zemím v Evropě, které uznávají, že normální je nekouřit.“ A já mu za to tleskám. Jen bych se pana Faltýnka rád zeptal na jednu věc:

„Pane předsedo poslaneckého klubu vládní strany, rád bych se zeptal na jednu maličkost. Když už jsme se přidali k evropským zemím, které uznávají, že normální je nekouřit, kdy se přidáme k zemím, které uznávají to, že je normální když pracující dělník ze svého platu v pohodě vyžije a občas si něco i ušetří?  Když už se tak přidáváme… “

Takže kuřákům přeji, ať si ještě těch pár měsíců v hospůdce u piva užijí, nekuřákům ať těch pár měsíců ještě vydrží a všem přeji krásný víkend. A já si jdu zapálit.

Autor: Pavel Nitka | pátek 9.12.2016 16:01 | karma článku: 36,70 | přečteno: 1276x