A jsme v Entropě...

A už je to tady! Ještě před měsícem (a před tím nikdy) jsem netušil, že někdy budu hodnotit nějaké umělecké dílo!

A taky nebudu! Jen něco malého napíšu a tím to skončí.Jedná se o dílo Davida Černého ENTROPA... Já jsem, co se týká umění dosti kýčař, pro mě je krásnější sádrový trpaslík uprostřed zahrady, či krajinka s pasoucím se mamutem, než barvou polité schody mistra Knížáka, ale tentokrát musím uznat, že moderní umění má něco do sebe!

Ono moderní umění na sebe totiž umí i vydělat! Co by dal van Gogh za reklamu, kterou má David Černý! No asi nic, on toho zase tolik neměl... Já ho (ne van Gogha , ale Černého) nikdy moc nemusel, ale teď mně opravdu dostal! A taky si myslím, že Saša Vondra na štaflích, sundávající turecký záchod na mapě Bulharska je tou nejlepší reklamou, jakou si mohl přát! A ke všemu, tu plastiku nikdo nevyhodí do sběrného dvoru. Ta bude na aukci, kde už nyní je dražší než zlaté záchody do kterých káleli Sadám či Nicolae Ceauşescu, tou hlavní atrakcí!

A hlavně... David Černý je momentálně nejznámější výtvarník na světě! A o to mu asi šlo! BTW. Davide, ty a Vincent van Gogh máte něco společné! On si uříznul ucho a ty ostudu! Ale tady podobnost končí... on umřel v bídě a ty sis našel cestu k bohatství!!! Klobouk dolů!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Nitka | pátek 30.1.2009 1:43 | karma článku: 20,22 | přečteno: 1263x