A je to... Jsme na pokraji občanské války....

Nějaké spory typu Sparta-Slávia, Sparta-Baník, Čechy-Morava? To vše je jen kočkování, proti tomu co se děje teď....  

Teď jde opravdu do tuhého! Poprvé volíme prezidenta a národ se rozdělil jako nidy předtím... Fanoušci obou kandidátů přestali jen obhajovat svého kandidáta či napadat jeho oponenta (taky to občas dělám), ale začali se napadat navzájem... A to dosti nevybíravě!

Na to, že vznikaly konflikty v hospodách či na pracovištích jsme si už zvykli a patří to k běžnému předvolebnímu boji v naší zemi, ale teď je to trochu jiné! Ty konflikty jsou daleko intenzivnější než dříve a někdy přecházejí i do vzájemné nesnášenlivosti či dokonce k agresivitě!
A někde se to přenáší (a to je hodně smutné) i do přátelských či dokonce rodinných vztahů... To se zatím nikdy nestalo! Mnohokrát jsme si stěžovali na agresivitu kampaně ze strany politiků, ale agresivita ze strany voličů? Tak to tady má premiéru... (Nepočítám vajíčkovou kampaň proti Jiřímu Paroubkovi, to byla proti tomu co se děje dnes jen klukovina)
Dnes se probírá kdo koho podpořil, kdo koho nepodpořil a vyvozují se z toho neskutečné závěry! Tady lidé bezostyšně píší o tom, jak který umělec u nich ztratil kredit, jak přestávají poslouchat toho či onoho zpěváka, dívat se na filmy toho či onoho režiséra, nebo že už se nikdy nepodívají na obraz nějakého malíře!
Lidé, kteří spolu spolupracují mnoho let, se od sebe navzájem odvrácejí a chybí už jen nějaký násilný incident... A myslím si, že k tomu není daleko! Máme na to ještě pět dnů!
Takže bojovníci do toho! Je na čase zmlátit souseda, spolužáka, kolegu, bratrance či manžela/ku... Teď to každý pochopí! Probíhá přece ten předvolební boj!!!
Úspěchy našich sportovců už několikrát národ spojily, ale tyto volby ho až neskutečně rozdělily... Teď by nepomohlo ani tuplované Nagano! Přeji hezký večer...
PS. Pro případného hnidopicha... Za svými předchozími články si stojím. Svůj názor mohu prezentovat jak chci a nikdy jsem nebrojil proti lidem s názorem opačným...


 
 
 
 
 

Autor: Pavel Nitka | neděle 20.1.2013 21:35 | karma článku: 20,15 | přečteno: 1029x