12.7.2011: Den, kdy se zajíc ZaZa zastřelil...

Pamatujete si ještě na toho roztomilého zajíčka, který tak nádherně narušoval průběh sobotní one man show Vladimíra Železného?

Toho kvičícího býložravce, který vystřídal ve vedení naší nejsledovanější televizní stanice nevýrazného psa Nováka? Toho neúprosného cenzora, který na obrazovku nepustil nic, co by jen trochu připomínalo dobu nedávno minulou a nedělal rozdíl mezi mjr. Zemanem a krásnou markýzou Angelikou? Vždyť jeho televize byla televizí moderní, televizí přinášející (dosud) neokoukané programy a (do té doby nevídané) investigativní zprávy z celého světa!

Svým bystrým zaječím okem dohlížel na to, aby v estrádách zpívali všichni zaměstnanci televize, kteří si momentálně neléčili nějakou nemoc hlasivek, aby ve zprávách nechyběla žádná dopravní nehoda či požár rodinného domku, bojoval proti reklamám na obrazovkách veřejnoprávní televize a hlavně... Hlavně se staral, aby programoví šéfové televize nezakoupili nějaký film či seriál, který neměl na obrazovkách moderní komerční stanice co dělat!

A šlo mu to dobře... V estrádách zpívali všichni (od kameramana, až po generálního ředitele), oku zpravodajských kamer neunikla jediná bouračka a na otázka typu : „Bude major Zeman, Zákony pohybu, Inženýrská odysea, Plechová kavalérie, Okres na severu, Muž na radnici či Rodáci?“, odpovídal jeho výkonný zástupce jednoduše: „NE! Na této stanici nikdy nic podobného neuvidíte!“

ZaZa už dlouho nepracuje jako neomezený vládce nejsledovanější televize, ale přesto stále sledoval vývoj svého (odebraného) dítěte. Něco mu dělalo radost, něco ho dost štvalo, ale zvládal to. Nejdříve přestali v estrádách zpívat kameramani a režiséři, potom se k nim přidal i celý vrcholový management stanice a nakonec se (skoro uplně) přestaly vysílat i ty estrády...

Autonehody sice stále lákají největší procento televizních diváků, ale už to není ono. Pevné vysílací schéma se mění častěji, než ministři zdravotnictví a obrazovku občas zaplní i dříve tabuizované filmy či seriály... Ale zatím to šlo, televize je stále nejsledovanější a tzv. „Novaefekt“ stále funguje! (Novaefekt znamená to, že při návštěvě sta restaurací ve kterých je televizor, bude personál devadesáti z nich sledovat Novu).

Ale dnes pohár přetekl... ZaZovu obrazovku ovládnou kombajnéři ze Strojní a traktorové stanice Nepomuk, jedoucí sklízet obilí na Žitný ostrov! ZaZovo dítě zbořilo vše, co náš milý zajíček po léta budoval! A ZaZa pochopil, že své dítě definitivně ztratil...

Co jiného tomu sympatickému ušákovi zbývalo? Čekat, až majitelé JEHO televize vyjdou na hon (to majitelé velkých podniků dělají odnepaměti) a zastřelí jej? Proč? Raději to udělal sám.... Budiž mu země lehká!

Snad mu na jeho (jistě krásném) pohřbu zazpívá nějaký kameraman, režisér či bývalý ředitel jeho milované televize... Přeji mu šťastnou cestu na věčnost! A ostatním přeji hezký večer.

 

 

 

Autor: Pavel Nitka | úterý 12.7.2011 20:09 | karma článku: 16,27 | přečteno: 3274x