Konference skeptiků globálního oteplování získala významný hlas

 Vědecká konference, která proběhne příští měsíc v New Yorku má  v tisku malou publicitu, přestože jejím tématem je problematika klimatických změn a vystoupí na ní 70 odborníků.

 Je to totiž konference skeptiků, kteří mají vážné výtky k současnému hysterickému trendu oficiálně sponzorované vědy předpovídajícímu katastrofický vývoj klimatu způsobený lidskou civilizací. Jedním z účastníků bude i bývalý astronaut - geolog Harrison Schmitt, jeden z hrstky můžů, kteří vystoupili na povrch Měsíce. Schmitt, nejenže nevěří v neověřenou hypotesu lidskou činností způsobeného globálního oteplování, ale obviňuje současné západní politické elity z účelové manipulace fakt a ze zastrašování oponentů teorie globálního oteplování, kteří dokládají, že spalování fosilních zdrojů energie není příčinou zvyšující se koncentrace kysličníku uhličitého, teploty a hladiny moří.

"Tito vědci byli svědky zastrašování, mnoho jejich kolegů přišlo o granty, pokud se jejich projekty nevezly na vlně politicky korektního konsensu dokazování lidského vlivu na lobální oteplování," řekl Schmitt ve zdůvodnění rezignace z neziskové společnosti pro planetární výzkum The Planetary Society, poté co se přijala lidstvem způsobené globální otepolvání za oficiální doktrinu. "Strašení globálním oteplováním dnes slouží jako politický nástroj ku zvětšení vládní kontroly nad životy, příjmy a rozhodnutími Američanů. Ne, že by se neoteplovalo, jinak bychom žili ještě v době ledové, ale nedosahuje kritických hodnot. I mezi skeptiky se debatuje do jaké míry se na něm člověk podílí" dodal Schmitt.

Podle Schmitta existuje dostatek historických důkazů indikujících, že v 15.století stoupla průměrná teplota na zemi o jeden stupeň a zvýšená koncentrace CO2 je následkem zvýšené teploty. Geologická data pak potvrzují, že se v minulosti mělnila i výška hladiny světových moří. Některé z těchto změn jsou následkem pohybu pevnin. Například hladina Velkých jezer stoupá protože oblast jezer zbavená ledovců vyrovnává prohlubeninu způsobenou jejich vahou.

74letý Schmitt studoval geologii na Kalifornském technologickém institutu, na universitě v Oslo a doktorát z geologie získal ne Harvardu. 

Autor: Dušan Neumann | úterý 17.2.2009 1:39 | karma článku: 25,33 | přečteno: 2236x