Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ministr Kalousek je Macho Man

Ano, machismus je zřejmě nová strategie PR týmu šéfa TOP09, jak získat upadající preference své osoby potažmo celé strany. Jak jistě všichni z médií ví, pan ministr profackoval jakéhosi údajně dvacetiletého mladíka za to, že mu na ulici nadával. Ministr financí fyzické napadení odůvodnil tím, že „prý šlo o facky výchovné“ a tudíž není kolem toho třeba dělat žádný rozruch, to jen prý „jakýsi ksindl z Věcí veřejných se z toho snaží udělat aféru," – cituji oficiální vyjádření ministra české vlády.

No ponechme stranou výchovné metody pana ministra a jeho slovník, pokud na potkání fackuje kde koho, nechci si představit, co asi musejí (museli) vytrpět jeho rodinní příslušníci. Ale sranda stranou – osobně si myslím, i vzhledem k absenci trestního oznámení ze strany napadeného mladíka, že se jedná zejména o cílený pokus odvést pozornost od selhání pana Kalouska jako ministra financí. Sekundární cíl této PR akce je vyvolat dojem, že pan Kalousek je muž činu a na ochranu své cti je ochoten vyzvat kohokoliv ihned na souboj (že by vliv politického a pijáckého přítele s modrou krví?).

Rozhodnost a brutální (pseudo) mužnost má v českých krajích poměrně velkou a příznivou politickou odezvu. Už jen díky absolutnímu nedostatku skutečných „mužských“ vlastností v celé politické reprezentaci, má jen parodická role „hospodského tvrďáka“ či „chlapa s gulemi“ obrovský ohlas a přináší (byť krátkodobě) důležitá procenta preferencí. Vzpomeňme si na obrovský nárůst popularity u „buldozera“ Paroubka, který zahájil svoji premiérskou dráhu rozhodným osobním příkazem ke zmasakrování tancujících dětí kdesi na louce u Tachova, či tvrďácké vzezření a chlapáckou mluvu premiéra Topolánka, který neváhal fyzickým úderem potrestat dotěrného novináře, což mu ihned přineslo aureolu neohroženého muže (což následně zase až moc přehnal když „mužně“ nacpán do přiléhavých kalhot vystoupil rádoby chlapsky při interview pro jakýsi Gay magazín).

Pan ministr Kalousek, důvěrný to přítel chlapa s gulemi, chce evidentně okoukat jeho styl a po volbě stylu oblečení (něco asi mezi gubernátorem dálněvýchodné provincie a Capo di tutti capi) potřebuje získat i pověst pravého ranaře, se kterým není radno si zahrávat. Tu pověst trochu bude asi kazit ministrova minulost, kdy například na bruselském summitu EU v roce 2009 odpověděl na dotaz novinářů, proč ČR nezastupuje ani jedna žena, že on to nahrazuje neb je zženštilý.

Nicméně podívejme se na celý incident z hlediska rovnoprávnosti občana před zákonem. Žijeme v zemi, kde vlastní obrana a to nejenom cti ale hlavně životů je trestána (příkladů je nespočet, níže v mém blogu je pár osobních zkušeností)). Zkuste jako obyčejný občan byť jen vyhrožovat, že někomu dáte facku, když vám například slovně napadne manželku či přítelkyni, budete rádi, když neskončíte ve vazbě (také osobní zkušenost). Žijeme v zemi, kde si obyčejný člověk musí nechat líbit řádění kdejakého gaunera a pokud se jen trochu snaží postavit na odpor, je nemilosrdně ztrestán či šikanován státem, kde je pan Kalousek ministr vlády. Byť se situace nepatrně zlepšuje, zkuste třeba násilím zastavit zloděje, který utíká s vašimi celoživotními úsporami (bez nich třeba skončíte na dlažbě a vaši rodinní příslušníci se mohou kvůli tomu pokusit o sebevraždu), když ho zraníte či nedejbože zabijete, strávíte zbytek života v kriminále, neboť stát, kde ministr libovolně fackuje občany na ulici vás nemilosrdně zlikviduje.

Takže dle mého názoru by ministr Kalousek měl buďto odstoupit či iniciovat zákonné změny, dovolující občanům ČR aktivně bránit svá práva (tedy například beztrestnost v případě napadení zloděje na cizím pozemku či zloděje, který aktivně dokončuje trestný čin – odnáší lup). Vše ostatní znamená jen, že ministr Kalousek plivnul občanům ČR do obličeje a jejich právům na obranu se vysmívá.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Neuman | čtvrtek 22.9.2011 12:57 | karma článku: 33,31 | přečteno: 2295x
  • Další články autora

Jan Neuman

Jak Západ ovládl svět a proč je nyní v krizi

Mnoho současných politiků, a především filozofů se domnívá, že Západ – tedy země tzv. euroatlantického kulturního okruhu (což můžeme zhruba upřesnit na státy Evropské Unie, Velkou Británii a státy USA a Kanady) jsou v krizi.

14.3.2023 v 19:32 | Karma: 18,90 | Přečteno: 627x | Diskuse| Ekonomika

Jan Neuman

Jak netradiční spiknutí megakorporací a levice zmanipulovalo US prezidentské volby

Historie je plná zajímavých příběhů kdy často pachatelé v naivitě prozradí, jak zločin plánovali a připravovali. Podobný ale bohužel aktuální a autentický příběh přinesl americký časopis Time.

12.2.2021 v 18:42 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1231x | Diskuse| Politika

Jan Neuman

Jak mainstreamová média podléhají stejným dezinformacím jako amatéři aneb proč jim nevěřit

Již jsme slyšeli mnoho o filtrovaných bublinách na sociálních sítích, o místech, kde se setkávají lidé stejných názorů a kde se šíří dezinformace, omezuje se opoziční či jiný názor a kde se jinak spořádaní občané radikalizují.

17.12.2018 v 11:13 | Karma: 26,34 | Přečteno: 1356x | Diskuse| Média

Jan Neuman

Cenzura sociálních sítí – ochrana demokracie či cesta k totalitě?

Mnozí z vás se setkali v poslední době s mizejícími účty lidí na sociálních sítí, některým byl účet zablokován či zrušen bez vysvětlení či za marginální prohřešky.

30.7.2018 v 14:38 | Karma: 28,45 | Přečteno: 710x | Diskuse| Společnost

Jan Neuman

Nastal počátek konce NATO?

Člen NATO vyzbrojen nejmodernější výzbrojí za pomoci islámských milicí které jsou známé použitím bojových plynů proti civilistům útočí na spojence NATO v boji proti islámskému státu v agresi proti suverénnímu státu ...

21.1.2018 v 14:23 | Karma: 34,95 | Přečteno: 1348x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Orlům volavým hrozí vyhynutí, kvůli válce na Ukrajině změnili migrační trasy

22. května 2024  6:34

Orli změnili své migrační trasy vedoucí přes Ukrajinu tak, aby se vyhnuli oblastem bojů. Některá...

V Trumpově videu se objevuje odkaz na německou říší, všimla si média

22. května 2024  6:17

Na profilu amerického exprezidenta Donalda Trumpa na jeho sociální síti Truth Social se objevilo...

Vláda bude jednat o návrhu na vznik nových sousedských dětských skupin

22. května 2024  6:06

Návrh ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky z KDU-ČSL, který počítá se zřizováním...

Poslanci budou rozhodovat o zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55

Sněmovna bude schvalovat zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny...

  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2463x
Rád hledím do dáli ale někdy kvůli tomu nevidím krásu blízko sebe. Mám rád volnost za kormidlem či na lyžích, ale zároveň se cítím být silně vázán na rodnou půdu. A hlavně naivně a marně doufám, že rozum vyhraje nad hloupostí (alespoň tedy někdy).

hit counter

Seznam rubrik