Chceme více zveřejněných odposlechů

Nechci rozebírat obsah posledních zveřejněných odposlechů primátora Béma a Janouška, to ať analyzují orgány činné v trestním řízení a novináři, není tam v podstatě nic nového, než co už je prokazatelně známo delší dobu, tedy fakt, že to vypadá, jakoby byla ODS řízena mafiánskými strukturami a vrcholní politici ODS dobře placení herci. Tento fakt je víceméně potvrzován kauzami Vondra, Plzeň, Drobil, Kočí a Tluchoř, Bém a Janoušek a mnoho jiných. A v zásadě se tím už nikdo ani netají, viz slevová karta pro členy tohoto podnikatelského klubu.

Podstatou není ani jak se odposlechy získaly, to ať si řeší postižení. Podstata je, že se tyto odposlechy začínají objevovat nyní, co to může znamenat? Redaktor Kmenta tvrdí, že pocházejí z počítačů firmy ABL a obdržel je v nedávné době při práci na politikovi VV Vítu Bártovi. Původ je tedy nejasný, neboť to vychází zřejmě z nějakého tvrzení někoho, kdo odposlechy donesl MF DNES (pokud nemá Kmenta celý počítač z firmy ABL, což pochybuji) a z minulosti je ohledně ABL u MF DNES dost fabulace. Teorie má též zásadní vadu, že je přímo v rozporu s Kmentovou verzí VV jako podnikatelského projektu právě Janouška, proč by nějaký projekt odposlouchával svého tvůrce? MF DNES má sice vysvětlení ale dost kostrbaté, že tímto odposlechem prý VV donutili Janouška, aby je sponzoroval 200 milióny.

Sice se média snaží naznačit, že za všemi odposlechy je jediná firma, ale faktem je, že zpravodajské metody evidentně používá kde kdo. Mimo zpravodajských veteránů pracujících pro bůhvíkoho (Randák a jeho tým exagentů ze státních tajných služeb) má tajnou službu zřejmě každá politická strana, viz speciální tým kolem Tvrdíka, složky kolem Topolánka a Dalíka či operační skupina bývalého premiéra Paroubka, nezákonné používání státních orgánů nepočítaje. Musíme též přidat množství soukromých subjektů, kteří platí týmy detektivních agentur na kde čem. Takže nahrávky může mít kdokoliv z nich. Jak ale dosáhnu rychlého zveřejnění nějakých materiálů? Řeknu, že to nahrála ABL, tím to získá okamžitě na popularitě a medializace je zaručena.

Nahrávky samy o sobě pravděpodobně nezpůsobí nějaké trestní řízení, spíše způsobí konec exprimátora v politice. To co nahrávky říkají ale je důrazné: „mám(e) toho víc“. Je zřejmé, že se jedná o nějaké varování. Můžeme spekulovat odkud, že by Bártova ABL před koncem soudu? Te je dost nepravděpodobné, Bárta má soud v zásadě vyhraný a navíc nahrávky zpochybňují jeho spolupráci s Janouškem a tedy celou konstrukci Škárky a Kočí. Do voleb je daleko a co se tedy děje? Jedna věc tu je, v Praze probíhá tvrdý boj v pražské ODS, staré struktury se zdá prohrávají a k moci se dere křídlo, které prezentuje primátor Svoboda a kdo je jeho protivníkem? Světu div se ale právě skupina Béma napojená na Janouška a spol. A koho že má na své straně nová skupina kolem Svobody? Nejmocnější finanční seskupení ve střední Evropě. „PPF jde o nastavení nových vztahů s vedením radnice. Chce primátorovi pomoci odstavit od penězovodů Hrdličky a Janoušky a jim podobné. Proto se pokusí podíl získat zpět,“ uvedl pro deník Insider zdroj z blízkosti Petra Kellnera.

No je to jen teorie, možná že odposlechy pocházejí od nespokojeného zaměstnance BIS, jak naznačil Bublan. Každopádně je dobré, že se tyto věci začínají objevovat. Pokud je dala k dispozici soukromá firma, lze jen poděkovat, že dělá práci za státní orgány a za soukromé peníze, pokud to je dílo nespokojeného zaměstnance tak vydržte a více informací je požadováno.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Neuman | sobota 24.3.2012 12:13 | karma článku: 37,64 | přečteno: 4802x